• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
masterval - майстор
Според мен, най-евтиното и практично нещо е Т-образната подпора, само че аз си кова такава с "плаващо" напречно дръвце, а не твърдо заковано.
Както и да е, и това не помага от болестта "плоска глава" :-D :-D :-D
peshev-ko - специалист
Е какво,някой направи ли нещо?Живо се интересувам от такова помагало,че ме чакат 200 м2 тавани в новата ни къща...И ще съм сам самичък...А нищо не ми ражда главата :?
Олег беше обещал да покаже като направи новото чудо,но уви... :sad: :sad: :sad:
fitnes___ - специалист
аз пак си завинтвам един профил в стената два праста под тавана лапам винтовете единиа краи на листа го подпирам на завинтеното профилче вдигам другиа краи високо и внимателно се качвам по стълбата подпирам с главата ниаколко барзи винта и продалжавам
БАШ МАЙСТОР - специалист
на стена /таван при два пръста се получават дзирки, на стената си подпри 2 цедета на1'5 см.от удето,плъзгаш бележката и от стълбето винтиш ,,на следващата бележка винтиш 2 парчета по 30/50см.цеде на скарата върху картона ,вдигаш пъхаш ,винтиш , и така 200 квадрата,гледай да си сметнеш ,ситуацията на зид ,за по лесно
rockwall - майстор
здравейте,
сега, след като си правих сам таван вече мога да ви "светна" за една моя рационализация, която ми дойде наум

Съседът ми има специална подпора за гипс картон с ръчка, която се помпи (като пистолет за силикон), но тъй като тя е само една а се налагаше да подпирам на повече места, а ремонтът беше всеобхватен и инструментите за всички етапи бяха из цялата къща

СЕ СЕТИХ

че има нещо, което може успешно да върши работата на този инструмент, като освен това не струва много и всеки майстор може да си позволи да си купи 10 бр още утре

ПОЗНАЙТЕ КАКВО е

НЕ УСПЯХТЕ ЛИ

ЕТО ВИ СНИМКА - ИИИ, ДА ПОЧЕРПИТЕ ЗА ИДЕЯТА
!!!
така си спестявате нуждата от сглобяване на сложни чаркове, а ако ви трябва наистина стабилна платформа - винаги можете да заварите 4 вертикални тръби по 50 см на определено растояние и да поставяте удължителите в тях (като поставките за знамена от едно време)

РАЗБИРА СЕ можете отгоре да навиете някаква стойка за да не подпира в една точка (и пак ще ви подскажа - четките за метене имат същата резба, няма да нараняват картона и подпират на по-широко ...)

С 2 думи за 30тина лева си решавате кардинално проблема с подпирането

НАДЯВАМ СЕ ЧЕ БЯХ ПОЛЕЗЕН

ПОЗДРАВИ
rockwall

Прикачен файл

Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg (50.02 KиБ) Видяна 7487 пъти
rockwall - майстор
СИСТЕМАТА РАБОТИ - ИЗПРОБВАХ Я ЛИЧНО И НЯМАМ НИКАКВИ ПРИТЕСНЕНИЯ ДА ВИ Я ПРЕПОРЪЧАМ

тоест ВЕЧЕ можем да поспорим кое е най-практичното и евтино приспособление

да не говорим че подобни удължители има и на 3 и 4 метра (е не толкова евтини), а на тези височини си е трудно да се държи на глава
Последна промяна от rockwall на чет окт 02, 2008 12:52 am, променено общо 1 път.
vidrata - специален-специалист
Рок ако не те мързи я обясни как точно повдигаш кашона с тея сопи.
rockwall - майстор
ами аз имах и няколко стълби (едната над 2 метра)

вдигам картона на едната и после подпирам от другата страна с един удължител - така картонът е на 3 точки

и оттам нататък е ясно
rockwall - майстор
разбира се няма да е зле да си има човек с теб де. но поне ти е нужен докато се подпре картона - после от удължителите леко нагоре надолу и така до върха

на прозорците (докато ги обръщах) даже ползвах синия моп на жена ми,който също е с разтягаща се дръжка - всъщност оттам първо ми хрумна

ЧЕ ТАКА ЗА "ТЕЯ СОПИ" :lol: :lol: :lol:
Master_Kenobi - V.I.P.
Ам... Тия сопи от къде ги купуваш толкова яки? Щото МОП-а вкъщи се сгъва, дори и при работата, за която е правен, а при скорошното ми боядисване, удължителите не издържаха даже и тежестта на валяка, докато не им лепнеш по едно тиксо на сглобката.
Всъщност, това ли е тайната на успеха, която премълчаваш, а? :-D Тиксото! Или си обърнал едно в повече днес?! :-D Като ти гледам шрифтовете... :cool: Няма лошо. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Повдигане на листове гипс картон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: