Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
ТИТИ - помощник
Цвета не е точно Венге ,ама здраве да е .Това фолио по ъглите как се залепи ,да не се разцъфти след някой и друг ден?
velmar - напреднал
Наистина резултата е впечатляващ!!!Поздравления. Даде ми надежда че и при мен може да с еполучи.Само че моята идея е по-сложна.Искам да променя цвета на една интериорна врата ( от тези холните- с голямо стъкло).Чудя се дали ще се получи :?
ironlady написа:
Брилянтно си се справил :thumbs: ! Като знам ние трима човека една врата облепяхме 3 часа и накрая срязахме фолиото,големи мъки голямо чудо. :wink:
Би ли споделил каква е тхнологията при облепване на врати?
bgm - напреднал
Предполагам говориш за стара врата?-Не е невъзможно,но ще е доста по-трудно от това,което съм направил.Трудноста ще дойде от многото чупки и извивки,особенно около стъклото.Другото важно изискване е повърхноста да е гладка,иначе всички дефекти по повърхноста ще личат после.Можеш като начало да демонтираш стъклото.С фина шкурка да изгладиш неравностите,а където има вдлъбнатини китосваш и като изсъхне-пак с шкурката,докато стане равно и гладко.Преди да започнеш с лепенето трябва да изчистиш повърхноста идеално от прах.Избери походяща ширина фолио.Първо го разкрояваш и след това пристъпваш към лепене.Как точно се лепи по-горе бях писал.Вземи си една пластмасова шпатула(става и с метална,но я увий в някаква кърпа,за да не сцепиш фолиото).Можеш да нагряваш със сешоар фолиото,размеква се и приляга идеално по всички гънки.
Аз също запазих старите интериорни врати,но ги направих по друг начин.Приложих процедурата с шкуренето и китосването.После си взех матова боя(чешка,цвят палисандър),акрилна.Ефекта е много добър.Смених бравите и обкова.Станаха почти като нови.
Има и друг вариант:след шкуренето и китосването(и пак шкурене на китосаното:)) боядисваш с неразреден латекс.Той покрива идеално малките неравности.След като исъхне пак минаваш,с много ситна шкурка.после боядисваш с избраната боя и желания цвят! Аз за този научих след като бях ремонтирал удома.До колкото знам крайния резултат е още по-добър!
Успех! :wink:
bgm - напреднал
ТИТИ написа:
Цвета не е точно Венге ,ама здраве да е .Това фолио по ъглите как се залепи ,да не се разцъфти след някой и друг ден?
"Венге"-то има много оттенъци.Този пасва идеално на останалите мебели в стаята,които(според производителя)са цвят"венге".По ъглите ще се разлепи,ако има триене в друга повърхност.Аз съм го направил така ,че да няма.За сега се държи,пък като се разлепи-пак ще го залепя :wink: .
velmar - напреднал
bgm ,много ти благодаря за изчерпателния отговор! Не става дума за стара врата, а за чисто нова. За съжаление ще си купя врата като модел, която ме устройва, но не и като цвят. Нямам време да 4акам поръ4ка :? , а и не ми се дават луди суми за една врата...В Практикер видях модела ,който ми трябва, но е в друг цвят. Трябва да се съобразя с останалите ми нали4ни врати.Това с шкуренето и китосването май в моя слу4ай няма да е необходимо.... :?
bgm - напреднал
velmar написа:
bgm ,много ти благодаря за изчерпателния отговор! Не става дума за стара врата, а за чисто нова. За съжаление ще си купя врата като модел, която ме устройва, но не и като цвят. Нямам време да 4акам поръ4ка :? , а и не ми се дават луди суми за една врата...В Практикер видях модела ,който ми трябва, но е в друг цвят. Трябва да се съобразя с останалите ми нали4ни врати.Това с шкуренето и китосването май в моя слу4ай няма да е необходимо.... :?
Щом ще е чисто нова проблема ти е наполовина решен :wink: .Избери си желания цвят фолио и по процедурата,която ти описах,започвай да действаш.Пaк казвам,че повърхноста трябва да е идеално чиста!Внимавай ,при лепенето,да не остават мехурчета и гънки.мехурите лесно можеш да прогониш,но гънките...Лепи буквално сантиметър по сантиметър!Малко пипкава работа е,но пък ще си доволен от резултата.Необходими са ти фолио,макетен нож(желателно е да е нов,затъпен ще ти създава ядове),ножица,дълга линия или линеал(поне 1м.,с нея много лесно и право се разкроява и реже с макетния нож),молив,шпатула(има специални за целта,в Бриколаж ги гледах.Другия вариант е метална,увита в хавлиена кърпа или мек парцал),сешоар.
Успех! :wink:
Много добре е станало. . Моят съвет е да го минеш отгоре с една ръка лак, защото с времето фолиото се изтрива на места. И аз така си направих една маса и сега ядем отгоре и всеки ден, а не мръднала.
vuikata - напреднал
има лазурен лак незнам дали го има като венге аз го използвах като махагон в магазина имаше доста разцветки но ако ще го използваш задалжително след това го лакираи аз не си лакирах пода и му протри боята. покрива добре горе доло като навремето имаше баиц нещо подобно е

Изображение
go6o87 - напреднал
може ли да попитам защо е толкова хитов този цвят в последно време? даже и аз се излъгах и сега не съм много възхитен... понеже живея на място в което се строи адски много, все едно на строителна площадка живея и като си отворя вратата или прозореца за 1 ден всички мебели се покриват със слой прах който много си личи и дразни :?
пък и върху кухнята ми, защото е в такъв цвят, отпечатъците от мазни пръсти си личат повече отколкото на кухни други цветове :lol:

Тема "Цвят "венге" ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: