Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
svetliopi44 - Чирак...
Намерих малко инфо ..., не знам дали ще ви е полезно понеже ставана въпрос за отливане ...
Цитат:
Значи бъркам бетон (пясък+бял цимент) 1:3 или 1:2, зависи каква якост търсиш. Разбърквам с бъркалка и добавям оксидна боя (1.8лв кг.), червено кафявата оцветява много силно, продава се почти навсякъде. Добавям армиращи полимерни фибри Fibermesh от Лийф група проектиране и системи (14 лв. 0.9кг, стига за 1 куб. м. бетон). Благодарение на фибрите зимата не се напуква и други такива. Заливам формите и чакам 2-3 дена (като махна по-рано се чупят). Разтварям черна оксидна боя с вода и водно стъкло (тя не се разтваря, ама поне цапа черно). Мажа с парцал "камъните" и те се омазват с черно. Като попие водата леко избърсвам с парцал. По този начин във вдълбаните части се задържа повече черно, докато в горните части парцала избърсва. Получава се "антик" ефект, имитира естествен камък и водното стъкло залепва частиците на оксидната боя, освен това импрегнира бетона. Можеш да сложиш още 1-2 ръце воден разтвор на натриев силикат (водното стъкло) или да добавиш накрая силиконови импрегнатори, за да не пропива с вода и да не замръзва зимата. Става бързо и лесно и най-вече евтино. Построил съм цяла къща и вече знам, че което си направиш сам става най-хубаво. Успех с начинанието.

И ще малко:
Цитат:

Оцветителите (пигментите) са особено дълготрайни и устойчиви. Използуваме екологично чисти и безопасни пигменти на водещият световен производител БАЙЕРФЕРОКС – Германия. Специфичната технология за окраска, както обемна така и повърхностна, придава уникалният вид на изделието.
Свързващото вещество е на базата на висококачествен бял цимент. Използваме основно супер бял цимент производство на ТИТАН – Гърция и Девня / Италчементи груп /
Пълнители, използваме основно набъбнал перлит, както с цел олекотяване на готовото изделие така и с цел придаване на топлоизолационни свойства. Перлитът е минерал с вулканичен произход, с отлични изолационни качества, като образува своеобразен „термомост” с дебелина 10-15 мм на обратната, нелицева страна на изделията.
Инертни материали се добавят с цел повишаване физикомеханичните свойства, особенно на лицевият слой, като ние използваме микросиликатен фракциониран сух речен пясък производство на Драгажен флот – гр.Свищов
Адитиви – в нашите продукти се влагат също и други подобрители, производство на водещи производители като BASF – Германия, УВРИЕ-ДЕЛХИМ - Франция, СИКА - Швейцария, МЮНЦИГ Германия, Бетонтех - Русия и други.

И още :
Цитат:

Изделията се изработват от цимент, мраморен, гранитен или друг вид прах и различни пълнители и добавки.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Нататък и не четох, защото започна с голямата простотия Значи бъркам бетон (пясък+бял цимент) 1:3 или 1:2, зависи каква якост търсиш.
svetliopi44 - Чирак...
:lol: :lol: :lol: Човека си няма идея за строителни материали ... не е професионалист ... цитирах го от един форум но ми беше интересно какво слагат за да се получи този ефект на пръски щоъ е видно ,че не е с боя ... :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Демек ми казваш да се върна и да чета, белким отсея нещо?? К'во ше ми дадеш?
Така. Прочетох. Това е недостижимо за мен, направо без дъх ме оставя. Емиле! Яла тук да се учиш бе, селянимн такъв!
Бааси надутите фрази! Ха-ха-ха!! Ха-ха хааа хлъц!

Инертни материали се добавят с цел повишаване физикомеханичните свойства, особенно на лицевият слой, като ние използваме микросиликатен фракциониран сух речен пясък производство на Драгажен флот – гр.Свищов

Тооова го искам избродирано! Кой ще ми го избродира? Немам претенции за пола, знаете. Ааако има големи полушващи се .. аватари, пак става. Само да бродира хубаво. Равномерно
svetliopi44 - Чирак...
Какво точно не разбра от израза...

rockwall - майстор
това на линка е щампован бетон и последното, с което можете да наподобите този ефект и еластичност е вароциментов разтвор

само за информация - пластичността на материалите от този вид позволяват на стената да се закрепва пласт с дебелина до 15 см НАВЕДНЪЖ

При условие че щампованите бетони почват от 55 лева/м2 силно ме съмнява че някой би успял да го докара без доста опити ... Тези смеси се продават готови, но дори да си ги купите, без обучение едва ли ще улучите рецептурите, а ако минете и обучение по-добре си сменете работата.

В случай че все пак НЯКОЙ успее с подръчни средства да докара нещо подобно на по-ниска цена - да се обади - ще му намеря купувачи за рецептата. Доста други хора биха се заинтересували.

Относно другите 2 цитата

за боята 1.80лв /кг - ако ще е с такава цена по-добе си вземете блажна боя и боядисайте - повече време ще имате цветна стена. Добрите оцветители са в пъти над тази цена, а едва ли някой иска да си купи 25кг (колкото са разфасовките)

за 2рия цитат - според мен пресят дунавски пясък би било по-ясно, защото силно се съмнявам някой да сепарира песъчинки в свищов, а дали е сух или мокър, при условие че в бетона няма да е сух - не знам дали е много важно. Интересно ако вали дъжд дали остава пак сух.
БАШ МАЙСТОР - специалист
Сед неистово търсене взех това ,търсех дребен ред камъни ,шарени и да не са дебели , много се изкефих на находката си ,имат и слюда, релефа е перфектен а дебелината 1 сантим :lol: навсякъде само с поръчка и като разберат че искам само 1 квадрат все отказват, случайно минах през БОРОмаркета и открих тези има няколко десена,на другия ден ми ги доставиха,малко бяха объркали десена но на втория път всичко беше ок ,и сега с нетърпение ще го лепна на стената от гипсокартон със силикон! цената 64лв,кашон,пише че е квадрат ,но не е ,6х33,3/50 :?

така ще е докато не направите магазин в София,Пловдив ми е далече

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (164.56 KиБ) Видяна 9052 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (177.13 KиБ) Видяна 9052 пъти
rockwall - майстор
да са ви честити - това е теракот или гранитогрес обаче, нали ???

хубави са

а колкото за магазин в София

1. ние не се лакомим да завземем България - мислим да почнем първо от Европа, пък тогава :lol:

2. За София доставяме в един склад в Дружба - а вашия 1м2 можеше и по куриер и тн.

От 60те лева щеше да остане и за ресторантска почерпка

ама нищо - другия път

успех
БАШ МАЙСТОР - специалист
да Испанска керамика някаква ,стискай палци да ми дойдат парички,цялата вила ще я врътна с вашите :cool:
rockwall - майстор
ще стискам дотогава и няма на никого друг да продавам

Тема "Каменен зид с дебелина 3 см." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: