Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
ribnikolaevi - майстор
Проблемът е, че гипсокартонената предстенна обшивка вече е готова, че даже и боядисана. Мисля обаче да сваля винкела под ОСБ-то. И се чудя коя е наѝ-здравата сглобка за моя случай. Друг вариант, за коѝто се сещам е полата да увисне отдолу. Маѝ така ще е по-здраво.

Прикачен файл

Scheme 005.jpg
Scheme 005.jpg (33.31 KиБ) Видяна 4781 пъти

Прикачен файл

Scheme 004.jpg
Scheme 004.jpg (44.82 KиБ) Видяна 4781 пъти
ribnikolaevi - майстор
Доста се залежа тая тема в склада, да я посъживя малко. Хоризонталната част от единия перваз (на който се уча) е вече готова. Мисля полата отпред да я хвана с лепило и един профил за гипсокартон да замени винкела, който съм показал на картинките по-горе, но изрязан като винкал (например CW щендерни профил). Като го лепна към предстенната обшивка с полиуретаново лепило не би трябвало да мръдне.
ribnikolaevi - майстор
Залепих паркетините една към друга с ц200. Ползвах дълги мастари, стеги и малко полуготови мебелни елементи, лежащи на пода все още, за да стане прав тоя перваз. Засега е все още само на паркетини и доста прав. Мисля да залепя към ОСБ-то, да вкарам профила за гипсокартон преди това(той ще ми даде възможност да дублирам лепилото с винтчета, да притегне добре) и после фрезовката. Правилно ли разсъждавам? Какво лепило да ползвам между ОСБ и паркетините? Ц200 ще стане ли (имам доста останало)?
Chefo77 - майстор
Ц200, да. В твоя случай е добър вариант.
ribnikolaevi - майстор
ОК, благодаря, тая вечер мисля да стрелям по перваза и да сложа и висящата част. Каква фреза ми трябва после, за да направя челото? Най-вероятно няма да го правя аз самия, а ще го дам на цех, но искам да знам каква машина търся в цеха. :-D
С ръчна оберфреза, линеал, стеги и шкурки ще стане ли, че може и в домашни условия да се пробвам?

Тема "Подпрозоречни первази" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: