• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
peshev-ko - специалист
mastara,не можеш ли да драснеш една схемичка на повдигащия механизъм :? ?
"olegbg - помощник
Ето Ви помагало. Можете да погледнете фото на различни повдигачи на сайта ми www.oleja-m.blogspot.com. Не мога да сложа повече фото. Трябва да смалявам размери Или опитайте търсенето с тези думи - drywall lift. С подпори не става, исплъзва картон заедно с тях. И пак трябва два човека. Минал съм през това. С повдигача дигането е много лесно. Работиш сам и никой ни те пречи, ами и парите остават при теб javascript:emoticon(':-D')

Прикачен файл

IMG_4.JPG
IMG_4.JPG (31.69 KиБ) Видяна 11763 пъти
piron45 - майстор
Браво колега, хубава машинка. Би ли споделил като колко пари ти излезе ?

В момента си разработвам собствена конструкция на повдигач за ГК , половината материали са купени, до седмица ще набавя и останалите. Така че скоро предстои сглобяване и проби. Имам да вдигам 60 квадрата ГК, не е много но понеже нямам помощници и реших да си събера един повдигач с ръчен механизъм за да си работя сам.Стане ли готов ще има снимки. :?
"olegbg - помощник
Струва пари тълферче и колелца. Обаче ако направиш с ръчна лебедка и без колела (пак става) тогава пари почти няма. Само че онези ръчни лебедки доста е гадни като качество и все пак вършат работа.
"olegbg - помощник
velsi написа:
dobromir.marinov написа:
Олег явно нама да каже нищо.Ако някой знае -какъв е повдигащият механизъм в неговите снимки и от къде може да се намери?
Аз си мисля за тръба в тръба, шпилка с гайка и ръчна дрелка, тип маткап. Не е сложно да се реализира.
За тръба в тръба правилно си мислиш, обаче с дрелка от своя опит искам да кажа че само загубиш време.
piron45 - майстор
С телфер сигурно е по добре има ги във Вилаз по 220 лв, но конструкцията става по тежка и трябва да е доста масивна за да издържа и телфера. Ще го правя с квадратни тръби и ръчна макара със стоманено въже. Колелцата не са скъпи, моите са по 3 лв, ако не издържат ще ги сменя. :roll:
dobromir.marinov - специалист
Олег не мога да ти отворя сайта.
lotosf - специалист
Здравейте на всички!!!!Понеже ми стана интересно реших и аэ да пусна едно мнение по въпроса.Значи видях раэни конструкции тук които са добри и вършат работа.Аэ иэползвам друг метод.От дървени летвички сън маправил конструкция подобна да едновремешните сушилници дървените дето се сгъваха.Само че моята конструкция е по-висока.Имам два броя такива конструкции поставям ги една срещу друга слагам цял голям лист отгоре и без проблем го вдигам до тавана. :-D
future - специалист
Здравейте и от мен , реших и аз да се включа в темата.Относно приспособленията за повдигане на гипсокартон ,то има всякакви.Но моето лично мнение,че които работи само гипсокартон без така наречения drywall lift , няма как да мине.Парите се избиват.Наскоро гледах в интернет такъв лифт на цена 850лв и 1450лв.Аз лично работя картон само зимно време и ми е неоправдано да си го купя.А листовете като колегата sxematon от две години си ги вдигам сам (на 2 метра, за 2,60 не коментирам защото много се гъне в средата , ама невъзможни неща няма), по простата причина ,че ми е писнало да обяснявам на някой какво да направи,къде да напасне и какво да ми подаде , губя повече време и пари и накрая пак аз отнасям всичко. Схемата е следната , вдигам листа на глава и го защипвам за скарата с щипки (ама не щипки за пране :lol:) А в краищата застъпвам с мастар и кова.Нищо сложно.Но в youtube видях едни телескопични подпори които служат за много дейности.Линка е http://www.youtube.com/watch?v=m65zVONX ... re=related. Ако някой е виждал токова нещо да пише къде ,че искам да си купя.
peshev-ko - специалист
Колега,има ги в Бриколаж,от веме на време.По 37лв. бройката.Страхотни са!Аз монтирам и кухни с тяхна помощ :shock:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Повдигане на листове гипс картон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: