bateFori написа:Кви панти бе братко мили!? Нищо не се пипа! Аз съм си прасвил като лапетия няколко различни релефни декора.Нещото се изработва лесно и бързо и е уникално до толкова,до колкото е уникално вашето въобръжение. Правите шаблон в реален размер. После отиваш в магазина най близък дето е от сорта на Практикер, Брокулаж или подобен и си взимаш изолация стиропорна от тия,дето са навити на роло.Налагаш шаблона и режеш по него.До тук нищо трудно!! После клепаш няколко пъти с епоксидка изрязаното.Слага се по-вече вртърдител.Бързо стяга така.Как изъхне,още една ръка.Така няколко пъти.. Може да армирате с пластмасова мрежичка от вида на тия,дето се снаждат плоскостите от гипскартон на стената при подмазване.По здравичко става.След няколко ръже епоксидна си ги лепвате на портата.Една две ръце кит по предварително надраната и почистена епоксидка дава финес на релефното изображение и създава впечатление на мераклийска работа. Играете една акрилка в предпочитания цвят и имате уникална врата! Вървят както симетрични,така и асиметрични форми.Достатъчно е да са оравновисени и да не е претрупано от едната или от другата страна. Така апликацията е уравновисена и не виси от едната страна.За постигане на по голяма здравина може и да се получи по голяма дебелина на заливката като потъсите с кварцов пясък на една две лакозаливки.Става чук и нема мърдане! При все че аз и с обикновен пясък съм го правил и пак си се получава. Само трябва пясъка да е измит от тинята,присят и добре подсушен(изсъхнал де!)
Доста интересен начин,ако има възможност щракни някоя снимка,или покажи на малко парче фазер цялата последователност.