• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
2v6 - майстор
fox_vt написа:
Всъщност за лошия въздух си прав но къде да го тикна тоя рекуператор в апартамент :lol: .А идеята ми за лек полъх е да си работи постоянно а не да му робувам като в заведенията пусни спри.
Силата на вентилация зависи само от вентилаторите :idea:
Колкото са по-слаби, толкова по-малко шум вдигат и отпада необходимостта от включване-изключване :wink:
fox_vt - майстор
Ами нали това ми е идеята колега лек полъх значи слабо духане,нататък ясно,то на колегата вентовете са му трифазни кво да очакваш,виелица яка.
bulhomes2 - майстор
fox_vt, при обясненията за видеото съм написал, че вентилаторите ще бъдат подменени с монофазни. Този си го правя за себе си и не спирам да експериментирам със скоростите. Лесно го обръщам на монофазен и правя няколко степени на оборотите (благодаря на форума, за което). Тези дни очаквам още 2 модела вентилатори, ако пак не ми харесат - ще са други и т.н. Датчиците за качеството на въздуха са скъпи, но най-вероятно ще си сложа няколко, които да командват различните степени на вентилаторите. Този лек повей, за който говориш се настройва елементарно - както всяка друга желана скорост. Вентилаторите се подбират по желания максимум. По-ниски скорости лесно се постигат, но по-високи е невъзможно.
fox_vt - майстор
Всичко хубаво колега но защо да се усложнява проекта с датчици за качеството на въздуха още повече че са скъпи.Ако съвсем леко полъхва може да работи нон стоп като ще се изключва само когато няма никой.А като работи нон стоп мисля че няма да е проблем да се освежава въздуха в най тежкия режим-купон с x човека много цигари и т н ,че да ти трябва тогава бързо изсмукване.С това не искам да кажа разбира се че не може да се автоматизира системата а,че няма смисъл да се наливат излишни пари със съмнителен ефект.
NeoBoss - специалист
за идеите , за тръби между стаите и отвеждането на свежия въздух от една стая към друга.... искам да кажа че нали се сещате какво ще стане ако 4 човека пушат и пият във едната стая а във другата някой се опитва да спи, тоя дим ще се разпростре навсякъде както и целия шум.
bulhomes2 - майстор
NeoBoss бъркаш вентилацията с отопление с въздуховоди.
NeoBoss - специалист
да , вярно е че се обърках , но ако се направи със разклонения проблема със звука си остава според мен, пък и като се има предвид че говориме и за спални помещения :lol:
но е само предположение де , някой който си е изградил подобна система да каже , иначе е добра идея :)
bulhomes2 - майстор
Един приятел наскоро ми изпрати снимка на въздухоразпределителя (ако така се казва) в изградена вентилационна система с рекуператор в къща. Гледам, че тръбите са PVC, тънки, вероятно и дълги - не ми се вярва много звук да дойде по едната и да се върне по другата.
Прикачен файл:
DSC03298.JPG
NeoBoss - специалист
това си е професионална работа и кой знае колко пари излиза , аз говорих за практичната идея на @FMaster от втора страница . все пак говориме за направи си сам....
буната - помощник
мисля че един интеркулер от товарен автомобил и доста добро решение за топлообменник за въздух/въздух е много добро решение ,комбиниран с вентилатори от компютър.те са с голям дебит и са безшумни
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Как да направя печка за пресен въздух през зимата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: