• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 23
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
VLADO66 - майстор
Като сте подхванали законите нека мераклиите за приобщаване на тераси си прочетат чл.6 ал.1 т.5 от ЗУЕС и после бутайте, къртете и се сърдете че някой комшия който е станал с г... нагоре и ви има зъб е подал жалба в ДНСК.
stiv1961 - майстор
Аз само попитах :) , щото от 6 етажа няма нито една от малките тераси на кухните незатворена. И да ми имат зъб в това отношение съм ,,бетон", защото и те за вътре в кюпа :)
masterval - майстор
stiv1961, едно е да остъклиш, друго е да буташ стена, понеже някой някъде бил я бутнал и още не е паднал блока.
8081 в последния си пост добре е разделил нещата - едно е "законно", друго е "смело и безотговорно".
Johny, в Кутловица има ли панелки? Ако има, надали са много. Не е като в София. По тази причина няма как да знам къде е обекта на tisho_g. Но ако живеех в панелка, а обекта е в моя вход, първо бих го посъветвал да прочете едно-друго, защото иначе излиза много скъпо, по-скъпо от двойно, вервай ми.
В тая шибана държава никой не ще да зачита закони, а след това ре-е-е-е-ев: Искаме справедливост, кой е виновен, язовирът преля, автобусът нямаше спирачки, вагонът беше заключен, и, както бодро се пееше, "...и няма край, и няма край, и няма край..."

зут
Чл. 151. (1) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., предишен текст на чл. 151, изм. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) Не се изисква разрешение за строеж за:

1. външно и вътрешно боядисване на сгради и постройки;

2. подменяне на покривни материали;

3. вътрешни преустройства, при които не се:

а) засяга конструкцията на сградата;

б) извършват дейности, като премахване, преместване на съществуващи зидове и направа на отвори в тях, когато засягат конструкцията на сградата;

в) променя предназначението на помещенията и натоварванията в тях;
Последна промяна от masterval на пон мар 12, 2012 8:35 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
masterval написа:
stiv1961, едно е да остъклиш, друго е да буташ стена, понеже някой някъде бил я бутнал и още не е паднал блока.
Напротив, всички стени от първия до мен/ последния / етаж са съборени и кухните стават с два и кусур квадрата повече. Аз си мисля, че това е грешка на конструкторите от времето на общежитията за руснаците в ГДР. Бай Шиле ми го подшушна :-D Конспирация, еййй :) Отплеснах се :wink:
stivemaster - майстор
Да отговоря и аз , предвид това че г-н модератора допуска случайна или неслучайна неточност , с цитирането на определението ми относно подготовката и цялостната полза от участието в темата на колегата Джони.
Обръщам внимание, защото колегата се изцепва забележително за да предизвика такова определение.
За разлика от него ,колегата конструктор до края отказа да разбере че реалния живот не е университетска аудитория в която да дискутираме хитри начини за олекотяване на конструкцията.
Няма да се докачаме на тема кой къде живее, но ще отбележа че аз лично живея в 16 етажен блок с 96 апартамента и през ум не би ми минало да извърша нещо подобно .Първо защото на искам другите да постъпват така и второ тъй като бдителни съседи няма да допуснат нечии изцепки да осакатяват и тяхната сграда ,нещо което навсякъде трябва да стане практика.
Присъствал съм на истински скандали на тази тема ,като говоря за скандали нямам предвид просто караници , а бой полиция ,задържани и т.н.
Така че съветвам всички които им предстои такова преживяване имайки предвид че хората все повече се очовечват и разбират кое е допустимо и кое не е и започват да си отстояват правата ,ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ на документалната страна и положете усилия за да сте изряден защото :
Нямате право да променяте фасадата на блока не само ако е разположен на главна улица .
Нямате право да променяте конструкцията на блока (дали е така това го казва конструктора в общината и забележете носите солидарна отговорност ако той не се запознае на място със ситуацията и вземе че сгреши)
Нямате право да разрушавате парапета на терасата или балкона или лоджията си и да го изграждате отново с материали и по начин който вие си решите.
Колега преди мен ненапразно е дал линк към ЗУЕС прегледайте всичко по въпроса защото незнанието не оправдава никого и преустройство обявено за незаконно би довело до "въстановяване на първоначалното състояние" безусловно.
Johny - майстор
С 2,8м2 стават по-големи. Проектите са типови за цялата държава и никой не си е правил труда да ги разнообразява.
Мастер, в наше село има даже Младост 1,2 и софиянци много се дзверат, когато разберат, че и в други градове има кв. Младост. А онзи добружанският да каже - там си имат кв. Дружба, напук на софиянци :supz: :supz: :supz:
Аз предлагам преустройство, което е конструктивно издържано, да се пусне като "рац" по линия на ТНТМ и да се изкара някой лев. :turban:
jekasus - майстор
Монтана, имаме 4 броя - квартали на Добрич: жк.Дружба 1 , жк.Дружба 2 , жк.Дружба 3 , жк.Дружба 4
Johny - майстор
Зная, аз съм живял в Пития, на Стефан Караджа и т.н. /25030/.
svetliopi44 - Чирак...
stiv1961 написа:
masterval написа:
Напротив, всички стени от първия до мен/ последния / етаж са съборени и кухните стават с два и кусур квадрата повече. Аз си мисля, че това е грешка на конструкторите от времето на общежитията за руснаците в ГДР. Бай Шиле ми го подшушна :-D Конспирация, еййй :) Отплеснах се :wink:

А Стив лъжеш нещо, иначе досега да се е чуло гръм и целия блок да падне като картнена кутия ... :lol: :lol: :lol:
masterval - майстор
Те затова русняците избегаха, че много им духало така.. без стени :-D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 23

Тема "Въпрос за приобщаване на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: