• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
zmeios - специалист
sasooooooooo написа:
колко дни ще изкараш на парно :?
На парно не знам, ама с 500 вата радиатор, нагласен да топли около 10 часа в денонощието, на ток ще изкараш точно 1 месец.

Може да ти се вижда малко 500 вата, но ще вдигне температурата с някои и друг градус при добра ТИ. Често пъти конденза изчезва и при 1-2 градуса разлика в t, не е нужно да добавиш 15 градуса и да стане тропически климата, за да спре да избива.

П.С. Сасо, ти не беше ли онзи дето обясняваше че има корков паркет и направо е свършил от кеф, какво добро покритие бил? Ако си ти, ясно ми е заяждането. Ако не - извинявай за въпроса.
sasooooooooo - "специалист"
Да същия съм, но самият корк като покритие не топли от само себе си, както не топли и фибрана и стиропора. Но това какво общо има? :?
В къщи също имам конденз по стъклата толкова, че да не се стича по дограмата. По-изчетеното от тук отоплявах денонощно, като вечер на по-слабо. Проветрявах по четири пъти на ден по 5-10мин. Резултата - верно по-малък конденз, но факт и сметка за ток от 240лв, при нормални 80лв.
Сега разбираш ли защо се хващам за "20"лв.?
А между другото и влагоуловителите на таблетки никаква работа не свършиха..
i3v3a3n - помощник
някъде из нета пишеше за да нямаш конденз съответно и мухъл в помещението трябва да имаш следните условия
1. относителната влажност в помещението да е под 60%
2. температърата на въздуха в помещението да е 18 - 20 градуса може и повече но не по малко
3. контактната температура на всички стени във всяка една точка , под, таван, стени не трябва да е с повече от 2 градуса по ниска... т.е. ако темп. на въздуха е 20 градуса то навсякъде по стените под и таван не трябва да са по ниски от 18 градуса
това са условията за конденз ..... ако са спазени никой няма да има мухъл и конденз.... по това можем да съдим и за качеството на изпълнението на външната изолация ако темп. на стените в дадени точки е под 16 градуса значи външната изолация не е добра или там има термомост .
разбира се трябва да се отоплява дори и минимално , по този начин се намалява относителната влажност в помещението а и се загряват самите стени и се превръщат в един естествен акумолатор , то това е и смисълът на външната изолация .
ако въпреки всичко, това не е постигнато то е наложителна направата и на вътрешна топлоизолация , може би не цялостна а само където има мухъл и контенз ( външни стени ) но трябва да се има в предвид че по този начин се намаля акумолаторния ефект на стените , при тези случаи то така или инече е изгубено така че е по добре поставянето на вътрешна без да се замисляме.
относно прозорците .... винаги има конденз зимно време по тях , защото не са добре направени или правилно подбрани .... много се спекулира относно избора на профила и камерите в самия профил ...самия профил е една сравнително нищожна част от площа на самото стъкло , съответно и загубата на топлина са пропорционални ето защо по добре е вместо да се избира 3 камерен профил и 2 слоен стъклопакет ...то по добре двукамерен профил и 3 слоен стъклопакет тогава прозорците ще стоят топли от вътрешната страна няма да има конденз , друго използването на К стъкло и пълнеж с аргон е задължително
ако тези нещя са налице ще забравите за конденза и мухала
относно вентилацията за нормално жилище провертяване по 3 пъти на ден за 5-10 минути е достатъчно , никакви принудителни отдушни инсталации все пак не живеем в кухня или баня
относно използването на климатик - добре е да го има особено в зимните сезони но не толкова като осушител а просто да обърне въздуха в стаята и да изравни температурите във всички точки
Ако се ползва осушител някъде , значи че нещо не е наред , лекуваме последствието а не причината....
от опит мога да кажа че при правилно проектирана и направена външна изолация не е необходимо ползването на климатик за охлаждане лятно време , както и увеличаване на парното на повече от 1ца зимно време за отопление , без мухъл , без конденз , без принудителни вентилации, даже и без климатик ....
здравейте и честита коледа на всички. да ви обясна как е сега в нас: вече десетина дена радиаторите си работят на 2-3 и подьржат температура 20 градуса. конденз по прозорците няма. мухальт го изчистих и засега го няма. влагоуловиталя го включвам от време на време да провера колко е влагата тя е около 65-67% . мисля че благодарение на изолацията радиаторите се включват по рядко, но това ще се разбере в последствие. проветрявам чат пат за по 5мин. явно без да отоплявам не става. и сега си имам и влагоуловител :-D
kuuuuuul - майстор
Нещо ми се вижда странно при работещи радиатори и 20гр такава влажност :? При мене в момента в едната стая с подово е 41%,а в другата само с радиатор 51% до сега конденз не съм забелязал дори и когато прането съхне вътре,нямам изолация.
Последна промяна от kuuuuuul на вт дек 29, 2009 8:16 am, променено общо 1 път.
8180 - майстор
i3v3a3n написа:
от опит мога да кажа че при правилно проектирана и направена външна изолация ...
Колега,
Нямам представа колко е "опитът" Ви, но ще помоля да прецизирате повечето от изводите си (да не го правя аз по празниците).
За мен, те са подвеждащи, особено с категоричността, с която ги представяте.
Някои от тях - напр. "климатик-осушител през отоплителния сезон" или "климатик-вентилатор", са просто неверни и недопустими, според правилата на Форума.
Весели празници!

П.П. Ще е много приятно, ако след празниците намерите подходящ коректор на праовописа.
stirring - напреднал
Здравейте. Изчетох темата но не намерих някакво евтино решение за моя проблем. А той е че на терасата pvc дограмата се превръща във водопад. Терасата е без изолация, имам също така и един приказен съсед на който терасата му е над мен и няма никаква настилка на терасата дори и мозайка. Така и от тази влага терасата е цялата в мухъл мухъла тръгва и кум кухнята което вече въобще не е приятно. Ако някой може да ми даде съвет как да преборя водата по дограмата и мухъла ще бъда благодарен.
sasooooooooo - "специалист"
За себе си съм стигнал до извода, че най-ефикасно би било влагоабсорбиращ уред на ток. За съжаление все още нямам такъв.
stirring - напреднал
Марки и модели на ел влагоуловители ако някой може да препоръча?
http://www.bezvlaga.com/

Поставял съм няколко от тези устройства и по отзиви на клиенти мисля,че е едно удачно решение.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Решение на конденз?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: