Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
iscreta - напреднал
Бихте ли ми дали съвет кое е най-доброто разположение от 3 - те варианта на хола за да предвидим разположението на контактите.

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (61.48 KиБ) Видяна 7029 пъти

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (58.16 KиБ) Видяна 7029 пъти

Прикачен файл

3.JPG
3.JPG (58.59 KиБ) Видяна 7029 пъти
asinka - специалист
Двоумях се между вариант 1 и 3, но се спирам на 1.Разликата между 2-те е, че в първият случай влизайки в стаята не се виждат седналите/легналите :-D на дивана .Да не забравяме и че зимата колкото и да е добре уплътнено навсякъде, пак в коридора е по-студено и ако вратата е точно срещу диванчето ще се почувства дискомфорт.
iscreta - напреднал
Благодаря за отговора
asinka - специалист
Знаеш ли, и ние в момента ремонтираме хол и разположението което сме намислили е много близо до вариант 1.Така хем телевизора е близичко, хем дивана е в удобен ъгъл.
И за да не стават грешки-това, което аз нарекох вариант 1 при теб се явява 3.JPG.
Желая ти късмет!
8180 - майстор
А " хранене" в този хол сега или в бъдеще може ле да се търси?
Ако да, ще трябва да е по-близо до кухнята и тогава снимка 1jpg., а телевизора по-в ъгъла до розореца, да може да се гледа и от масата за хранене.
Мисля, че рисунките не са в мащаб - холът изглежда огромен, а не е.
Прозорецът има ли евентуално врата към тераса?
detelin - специалист
2 рия варянт е кофти не иде виз аз бих избрал 3 тия вариянт вратата е срещо дивана но виздам 4е има ъгал да се надяваме 4е няма да ви духа :?
qnass - специалист
Не ти пречи да пуснеш контакти и на трите стени за да може след време ако решиш да правиш размествания да не дърпаш разклонители.Особенно на дългата стена поне 3 бр.
кака Лара - специалист
Вариант 1, определено.
Вариант 2 е приемлив единствено, ако имате огромна семейна библиотека - все пак стената е повече от 5м....не си струва телевизора да е сбутан на тясната стеничка
iscreta - напреднал
Много благодаря за отговорите.В кухнята има маса за хранене.Кухнята и хола са свързани с преход.
rockwall - майстор
слагай контакти навсякъде - не се знае - аз поне така ще направя за стените с неясно предназначение

АЗ СЪМ ЗА ВАРИАНТ 1

2ката ми отпадна по следните причини :

1. ТВто е срещу прозореца = отражение от прозореца = негледане на ТВ през деня
2. Ако този ТВ има функция на семеен обединител е по-логично към ТВ да е насочена дългата част на дивана (освен ако някой не лежи на нея)

От 1 и 3 избрах 1 защото светлината ще е отляво, което е препоръчително за страните, в които се пише отляво надясно - в случай че ви се наложи да пишете на масичката

От друга страна заради вратата може би е по-добре вариант 3 - така че като прецените кое е по-важно може би ще ви е по-лесно да решите

дано съм ви бил полезен

като избирам 1 може би не съм много обективен, защото в момента правя спалня (която ще е с ъглов диван и разположението на дивана спрямо ТВ, прозореца и вратата към стаята ще е като на 1

виж схемата - останалите мебели не са решени, но диванът и ТВ са сигурни, но пък аз имам двойна врата към стаята и диванът няма да остава в трета глуха

двоумя се, но все пак избирам 1

Прикачен файл

BEDROOM furniture 1.jpg
BEDROOM furniture 1.jpg (83.33 KиБ) Видяна 6596 пъти

Тема "Разположение на хол" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: