• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
gogoznaico - помощник
Има ли начин да се включи пералня към слънчев колектор?
zmeios - специалист
gogoznaico написа:
Да ти отговоря с контравъпрос:

Твоята пералня с какво се захранва - със студена вода, с топла, или и с двете?

(вярно, има перални дето зареждат направо с топла, но аз такава у българско още не съм виждал, само на картинка от Япония)

Като отговориш на моя въпрос, ще видиш и отговора на твоя...
georgebg - специалист
един обикновен кьортинг има входове за студена и за топла вода пък точно какво искаш да кажеш не разбрах..
hladnia - специалист
gogoznaico написа:
Щом има изводи за топла вода какъв е проблема .Впрочем маже и да създаде проблем защото ако водата постъпи с70-80С а прането е цветно просто някой цветове ще се смесят .Термо регулаторите следят за дозагряване на водата но не и за охлаждане . :?
LazarGanev - "Велик майстор"
С трипътен смесителен вентил можеш да си нагласиш на колкото искаш температурата на входящата вода. Стига да знаеш какво искаш.
gogoznaico - помощник
Пералнята се захранва със студена вода. С трипътен кран може би ще стане,но не зная на каква температура ще издъжат входните клапани за водата.
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе те клапаните може и да издържат, ама като не е съобразено с програмите на пералнята, не виждам смисъл от темата. Щом като мпералнята няма вход за топла вода, мисля че няма какво да разсъждаваме :?
vpa - специалист
Айде и аз да питам щото за това пуснах тема. Програмата за затопляне на водата в пералнята по време ли е или по температура? Защото температурата на водата от соло Горно Нанадолнище е 8 целзиеви, а Тъбъдъпкево е 18целзиеви. Непитам за 70-80 градуса щото някои дрехи неможеш ги изпереш щот стават малки, а за едни 40-45 целзиеви. Не ми се ще да плащам сметки от по 100-150лв. без пералня и без бойлер 25лв миналия месец. и затва питам ако стане да опъвам тръбите и да не се притеснявам.
rulom - модератор
vpa написа:
Айде и аз да питам щото за това пуснах тема. Програмата за затопляне на водата в пералнята по време ли е или по температура? Защото температурата на водата от соло Горно Нанадолнище е 8 целзиеви, а Тъбъдъпкево е 18целзиеви. Непитам за 70-80 градуса щото някои дрехи неможеш ги изпереш щот стават малки, а за едни 40-45 целзиеви. Не ми се ще да плащам сметки от по 100-150лв. без пералня и без бойлер 25лв миналия месец. и затва питам ако стане да опъвам тръбите и да не се притеснявам.
Според теб, 60°С в Австралия и 60°С в България равни ли са :?
evdoki - специалист
Без да съм съдник, температурата на чешмяната вода в Костенец е доста по-ниска от тази например в Ямбол. Предполагам че това е разликата която описва VPA. А пералнята преминава към следващ цикъл след достигане на зададената температура на водата. Така че смело опъвай тръбите с трипътен вентил.
  • 1
  • 2

Тема "Пералня -слънчев колектор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: