• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
spro - специалист
здравейте,
моля ви за съвет, наскоро ми сложиха дограма оба4е-майстори-вси4ко разбиха и сега аз трябва да си оправям стените.та, може ли някой да ми каже по какъв начин и с какъв материал да си изпрявя една ъглова стеничка/широка 25см./,на която има АЛ ъгъл.
втори въпрос, можете ли да ми кажете програма с която да си сметна квадратурата на апартамента,казаха ми че става с аутокад, но нямам представа как се работи с нея,а и апартамента ми е със сложна форма.Пробвах няколко програми но те ми дават неточна сметка / + - /
а на мен ми трябва резултат до сантиметър.
velsi - Почетен майстор
Може да те разочаровам, но най-точно става с рулетка и калкулатор. Аз така си сметнах квадратурата накъщата отвън. До сантиметър. А вярвай ми чупките са повече отколкото в твоя апартамент.
spro - специалист
в ново строителство съм и споря за всеки см 4е има намаления...а ве4е финансите свършиха тотално та разбираш ли какъв ми е проблема.
Osiris - специалист
spro написа:
в ново строителство съм и споря за всеки см 4е има намаления...а ве4е финансите свършиха тотално та разбираш ли какъв ми е проблема.
/

Значи е време да запретнеш ръкави и да дойдеш на темата на форума
НАПРАВИ САМ :wink:
Rumen Iankov - специалист
Щом сте в ново строителство няма смисъл да седите да спорите за квадратурата на жилището.Работил съм в доста жилища в ново строителство и навсякъде квадратурата която е по наториален акт не отговаря на действителната.По добре се примирете с това което са Ви дали и дано изкарате всички разрешителни за ползване на сградата и автоматично на вашето жилище.Защото познавам доста хора които имат готови апартаменти за живеене но просто не могат да вляэат да живеят за неуредени документи. :) :)
tedi1 - специалист
Аз пък не съм съгласна че трябва да се примирят с това, което са им дали. Дори в условията на хаоса, който цареше в строителството преди 4-5 години, ние успяхме да задължим строителя да ни върне всеки надвзет лев/ тогава беше долар/ за неспазени квадрати, а те хич не бяха малко. Дерзайте, ако не се справяте със смятането, викайте на помощ математик, но не се оставяйте така. И строителите понякога изпитват чувството "Страх" , повярвайте ми.
leonardo_vd - модератор
Само не забравяй да си сметнеш и терасите, защото и те са част от апартамента а също така и дебелината на стените, защото ако имаш 30м стени в апартамента с по 20см. дебелина стават 6кв.м.
В строителството се работи по проекти и самите актове се издават възоснова на чертежи, които са правени от хора които знаят как се смята.
Нормално е да има разминаване с 1-2 кв.м.
Emerald - модератор
Ще се съглася с Румен. Жилище ново строителство 70 кв. е много по-малко от същата квадратура старо строителство. Начините за калкулация явно са много различни от едно време... :? или не знам защо, но факт. И нищо не можеш да направиш- това е положението. Купувай старо!
Rumen Iankov - специалист
Вярно може да може се се вэемат пари от строитела,но зависи какво е записано в договора с него.В какво състояние сте предаде жилището и какви неустойки сте се плащат за срока и качеството на изпълнение ако не са изпълнени навреме.Лично съм мерил тристайно жилище като съм сложил и половината зид от страна на другите апартаменти и се оказа че близо 2кв.метра липсват.Но по добре човек да преглътне и да влиза да си живее в жилището.След време сте му мине.Познавам хора които от 3 години съдят строитела и нямат още акт 15 но живеят в сградата и плащат промишлен ток.Даже имаше куриоз в единият апартамент строителити бяха забравили да сложат входна врата и за да минеш от едната стая в другата излизащ в общия коридор.В друга кооперация един от собствениците успя да си приспадне част от сумата за неизпълнение на срока и то благодарение на това че не беше дал цялата сума.А останалите ,които бяха дали всичките пари пиха по една студена вода.Всеки сам решава дали да съди строителя.Това е засега. :)
spro - специалист
а знаете ли програма за пресмятане на квадратурата по зададени данни,то самата програма сигурно е по-сложна т.к. сигурно 6те изизсква 4ертеж на който да основе из4исленията.
  • 1
  • 2

Тема "стена+квадратура" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: