• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
damian_7 - специалист
Здравейте, преди няколко дни колеги ми препоръчаха едно вероятно решение на конденза на прозорците през зимата. Реших да го представя тук, ако има някой, който има опит с него може да си каже мнението. Казва се Ceresit Stop влага, абсорбатор и работи с една таблетка Power TAB. Таблетка е меко казано, понеже е 500 грама, и привлича влагата във въздуха. В нашия град намерих продукта за 20 лв. Не се нуждае от електричество.

Прикачен файл

vlagoabsorbator.jpg
vlagoabsorbator.jpg (25.33 KиБ) Видяна 25181 пъти
eurogas - специалист
Дааа ама не, миналата зима и аз така му се радвах, и то срещу 16 лева му се радвах...само че при мен резервоара успя да се напълни само веднъж през цялята зима.

За 16 лева улови 300-350 мг. вода, не че нямаше влажност, до него прозореца тече от конденз...и нищо, може пък да е било дефектно ?

Моите уважения към Хенкел, но ми излиза доста скъпичко.

Просто го изхвърлих това чудо на химията, тази зима ще си проветрявам повечко помещенията, имам и нов климатик със функция да събира конденза. :)
bager - специалист
Ако наистина има много висока влажност, това няма да свърши работа.
Има електрически влагоуловители(наричат ги още обезвлажнители), които се справят доста добре, но си имат и техните недостатъци: висока цена(300 и нагоре лв.), шумнички са и ест. харчат ток.
Има ги в магазините за битова електроника. Най добре напиши в гугъл "влагоуловител" и ще намериш доста писано по въпроса.
Успех!
rulom - модератор
Природните закони са едни и независимо дали е Хенкел,менкел или някой друг....те си действат :-D :-D :-D
georgiarg - специалист
Аз съм с електрически обезвлажнител и вече втора зима нямам проблеми с конденз и мухъл. Препоръчвам го на всеки с такива проблеми и определено си заслужава инвестицията.
rulom - модератор
Мисълта ми е за "естествено" решение на въпроса.Естествено че с нагревател проблема няма да го има, но пък идва другия- разхода на енергия, колкото и малка да е енергията я има като фактор, а 2,3 или 5 прозореца по N киловата си е проблем.
damian_7 - специалист
Като потърсих излезнаха доста интересни електрически продукти за обезвлажняване. Аз тази година сменях дограмата и все още проучвам как стои въпроса с конденза. На няколко пъти имаше по малко в ъглите на прозореца, но вероятно ще се замисля за електрически уред, ако се задълбочат нещата. Засега проветряваме винаги, когато е възможно и се справяме по този начин. :)
KIBRIT - специалист
Аз си взех за 17 лева и има някакъв ефект,но не може да се каже,че това е решение.
Електрическите струват над 150 лева,и се чудя,ако сложа още два на Церезит,какво ще стане !? :? :lol:
yurig - специалист
Тябва да отстраниш причината за конденза. С тези уреди отстраняваш само следствието. Виж по форума за изолации,битови навици и други доста е писано по проблема.Успех.
damian_7 - специалист
Щеше да е много добре, ако можехме да премахнем причините за конденза лесно и бързо. Но както и да я оглеждаме не може без баня, без готвене, без дишане, без отопление... Дори да се елиминират някои от причините, винаги има нещо, което води до конденз. :? Най - добре естествено би било да си стоим със старата дървена дограма, там беше изключено да има изпотени стъкла, но всеки гледа да има удобство, да подобрява доколкото му е възможно жизнената си среда. Оттук и появата на въпросните причини. Нормално е всеки с нова дограма да е изпитал това явление, и да се опитва да се справи с него. Не вярвам обаче някой да се е върнал към старата дограма. Затова и търсим възможни решения на проблема. :?:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Решение на конденз?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: