• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
gtg1977 - специалист
Малко неудобно но искам да попитам може ли да се превърта електронен километраж,но напред.Случаят е следният.Карам служебен автомобил,Фолксваген Кади,1996г.Моят шеф,му е сложил норма на горене,като на малолитражна кола.Да бъда по-точен-6,5л./100км. градско каране.Извинявам се много,но 1.6кубика и маса-2.2т. неможе да гори толкова малко.Така постепенно влязох с горивото.Единствения начин да го избия е да ппевъртя километража напред.Да но той е електронен,а незнам как става това.Моля дайте съвет. :?
Takezo Sensey - модератор
Чул съм нещо , колата на трупчета предните гуми във въздуха.

Меташ се вътре и газ колко може 3,4,5 яко газ ...гумите се въртят свободно , караш с 200 а си на едно място.
gtg1977 - специалист
Да но пак отива гориво.Така ще продължа да се вкарвам.Няма ли по-тарикатски начин за превъртане.Например да се въздейства направо върху километража.Отмясто.
Takezo Sensey - модератор
Е да отива гориво но пъти по малко .....няма усилие на гумите.
gtg1977 - специалист
Във скоростната кутия влизат три кабела/в една букса/.Предполагам,че оттам се дава импулс на километраж.Неможе ли оттам да се въздейстна по някакав начин.Имам предвид-да подам изкусвено импулс.
Чаро - Акълия
Ан тъй.
Погледни там дето е вързана буксата от километража за скоростите. Имаше една джаджа която като я свалиш (с развиване) на скоростите остава женската част, а на кабелите мъжката от механична предавка.
Мъжката е малък квадрат( 2мм на 2мм май беше).Точно там въртенето се преобразува на импулси. Връзваш си моторчето и ....
Преди време съм сменял електронно табло с механично на Пасат 1996г. по тоя начин.
Хич не го обясних ясно, ама като за начало провери имаш ли такава наставка. Намирасе върху корпуса на ск. кутия. :)
Ей да не точиш горивце, пък да ни баламосваш, а?
:)
beos - напреднал
Най-лесно .. а и за в бъдеще ще ти трябва .. вземаш си VAG-COM

http://www.programatoribg.com/vagcom/index.htm

и софтуерно му въздействаш върху показанията на километража ..

Разпитай момчетата дали това ще ти върши работа, но според мен би трябвало да стане ..

Успех! :-D

едит: Май това ти трябва ..

http://www.programatoribg.com/kcancommander/index.htm
Последна промяна от beos на пет ное 28, 2008 4:32 pm, променено общо 1 път.
gtg1977 - специалист
Не бе.Нищо не точа.Пък и моята кола дизел,а тази бензин.Благодаря още утре ще проверя за тази букса каква е по-точно.
Pooh - майстор
Абе аз да питам ... ти сигурвн ли си, че шефа ти не се мотка по форумите ... да не стане МЯУ :wink:
gtg1977 - специалист
Благодаря ти BEOS.Нещо такова имах предвид.Все пак утре ще пробвам и метода с буксата от скоростната кутия.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Превъртане на километраж но напред" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: