Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Имам хладилник Горение със саморазмразяване, но дупчицата която трябва да поеме капчиците се е запушила. Как да я отпуша????????????????????? Защото ми събира вода под чекмеджетата за плодове и замръзва. :? :? :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Бръкни с нещо. Нещо тънко, дълго и гъвкаво, дето няма да се счупи.
На моя хладилник му е къса тръбичката и идеално става с клечка за уши. Памучният тампон тъкмо обира гъбичките.
Всъщност знаеш ли, че водата от хладилника минава през тази тръбичка и пълни отзад една ваничка. А ваничката е над компресора и той изпарява.... Та дръпни хладилника и огледай. Като почистваш тръбичката какво излиза отзад.
така ми казаха но отзат на хладилника гледах и не успях да я видя??????????? На всички хладилници ли е по този начин????????????
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не виждаш тавичката и компресора ли? Има хладилници със заден капак и нищо не се вижда, ако е такъв, няма и да го пипаш. Просто отвори вратата на хладилника и бръкни в дупчицата.
Ето гърба на някакъв хладилник http://www.princeton.edu/~wkopacka/images/frig-back.jpg Радиаторната решетка и онова тубесто черно нещо отдолу е компресора. Тавичката би трябвало да е като калпак отгоре му. Този в случая, просто не е саморазмразяващ се.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Попаднах на тези "как да почистим" почти всичко вкъщи.
http://www.videojug.com/film/how-to-clean-a-fridge
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Сламка, свинска опашчица, велосипедна спица... знем ли какви странни неща имат хората в къщите си :) .
На това място се въдят специални хладилни гъби. На вид са сополести като оцетна гъба, като медуза. Та е добре на клечката с която се почиства, да се навие тампонче, да обере добре стеничките на тръбичката. Без да се откачи и запуши, все пак.
vidrata - специален-специалист
Аз като мене си предлагам автора да пробва с онея дългите жила които имат манивелка на края и са за отпушване на канали. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

А иначе сериозно-моя е Снайги и си има такава пръчица заводско ,просто си стои в дупката и като се сетя я разръчквам 5-6 пъти и готово :-D .

Тема "Проблем с хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: