Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Todor - специалист
Ето че дойде и моя ред да пиша във форума.С половинката умуваме от седмици как да наредим жилището и вече сме тотално объркани, молим помагайте!!! Качвам макета на апартамента Голямото помещение искаме да е на три къта:хол, трапезария и кухня(оцветено е в червено на чертежа) , а до него трябва да е банята, чудим се дали може там да се побере вана?

Благодаря за всяка идея и съвет!!!

Прикачен файл

proekt2.JPG
proekt2.JPG (25.64 KиБ) Видяна 4218 пъти
naB4o - специалист
Ами има вани и вани :) според мен ще може да се събере, и вариантът за душа остава да е над ваната :) слагаш 1 курниз после и си ти :)
Това ми е личното мнение :) не съм някой наистина толкова компетентен и професионалист и да ти кажа че 100% е якото решение :)
rockwall - майстор
нашата вана е ARISTON 129/70см външни размери - не е седяща, а е нормална вана - дълбочината й е нормална, просто е мини, но аз съм 185 и ако реша мога да се събера под вода (а не съм йога) - разбира се колената ми са над водата, но който иска да лежи - да си намери вана 2х1м

писал съм за банята даже и снимки ще има в най-старите постове

цената на ваната тогава беше колкото на корито за душкабина, а функционалността й е далеч над него - така че помислете

при вас ще се събере на стената 160см съвсем спокойно
Rumen Iankov - специалист
А къде се намира тоалетната чиния в момента( :?
Todor - специалист
Малко Ви подведохме с ваната, по скоро се чудим кое къде да сложим. За банята явно няма голям избор заради мръсния канал и wc-то. Голямата ни чуденка е за трите къта кое къде да е. Кухнята ще е до банята...., но не е ли тврде тясно. Трапезарията и хол в една линия ли трябва да бъдат?
Мерси отново.
ribnikolaevi - майстор
Има ли прозорци в това жилище? Ами врати към тераси? Ако има това ограничава нещата и не е лошо да се дадат.
rockwall - майстор
тясно или не зависи от това, какво ще слагате
една нормална малка кухня - с място за всичко е около 3,60 разгъната площ
ако сте на ъгъл трябва да сте поне с 60 см повече

като гледам това 160 х 125 ако мислите да ви е кухнята се отказвайте докато е време от идеята да се съберете само там

ето нашата кухня стените са 1.85 х 1.85 и няма място за голям хладилник, а за пералня да не говорим - добре че не я ползваме много - малкото долу вдясно е хладилник, но той не става за ползване ако живеете там, защото не замразява - нищо че е нов LG - явно тези ги правят само за хотели - щом в камерата не може да замрази сладолед - какво да говорим - само лед прави , което все пак е нещо де

Прикачен файл

002306808.jpg
002306808.jpg (54.19 KиБ) Видяна 3804 пъти
rockwall - майстор
като ви гледам пак разпределението

май ще ви се наложи да помислите дали една смяна на WC и кухня не е възможна -не сте писали какво са по размери другите стаи и наистина никъде не ставя ясн къде има прозорци, балкони и тн,
но като ви гледам нишата за кухнята май е по-зле от това на снимката като размери

1,92 х1.60 по-скоро може да стане някаква малка WC + баня, но не и кухня

разбира се забравяте за душкабини и вани и имате само душ, но в другата стая ще можете да имате нормална по размери кухня - 2 и нещо х3 и нещо метра (ако стаята позволява де)

ако стаята с кухнята стане спалня и не държите в тоалетната да се влиза от коридора - можете да преместите вратата на WC-то там където сложих сини точки, а мястото на вратата (това със зелените точки) да направите на вграден гардероб

разбира се всички тези идеи са на база на това , което виждам

и разбира се са само идеи

помислих че с малко взимане от коридора - за гардероб и стая - ще си решите проблема с късия размер на стената на която са ви тръбите - ако синия и червен кръг са тръби (дано там има и обратни води, че иначе планът ми не важи)

вратата на WC е по-добре да е в стаята, а не в коридора, за да не са една до друга врати на тоалетна и кухня - затова мисля че ще е по-добре в стаята - още повече че сега вече всички слагат баните в спалнята

разбира се в този случай може да се наложи тази стая да стане дневна

абе объркана ви е работата - дано съм ви бил полезен

Прикачен файл

промяна.jpg
промяна.jpg (55.14 KиБ) Видяна 3792 пъти

Тема "разпределение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: