Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
plamen_milan - напреднал
Проблемът ми е следният.Закупих си фурна http://www.gorenje.bg/cooking/combined-cookers?c=241537
Тръгнах да търся бутилка и маркучи но намирах маркучи само ф10 и ф8,а тръбичката която излиза от фурната е ф20 или ф21 (нямам шублер).Какво е решението според вас в случая?
Да търся някакъв преходник или да продължавам да търся такъв маркуч за газ?
Вентилите не ги погледнах но предполагам,че и те са пригодени за маркуч около ф10.
Аз съм от Бургас,ако някой може да ме насочи ще съм благодарен.
Илчо Илиев - майстор
Трябва преходник, и да намериш маркуч Ф20, на вентила няма да стане, там е Ф10...
Питай в магазина защо няма накрайник според нашите стандарти, то в комплекта има дюзи за природна газ и за пропан-бутан,но явно изходната тръба е за природна газ или такъв им е стандарта, но щом се внася тук, би трябвало да има накрайник на по-тънък маркуч...
Иначе , може да ползваш прозрачна шлауфка, има всякакви размери и дебелини на стената, аз такава ползвам на горелките за пърлене от поне 15 г и няма никакъв проблем...
plamen_milan - напреднал
Eeee благодаря ти много!
Е проблема е в моето недоглеждане.Наистина в комплекта имало преходник :)
Еми загубих 3 часа в лутане из китният ни град и чудене какво решение да взема.Чак ходих
до майсторът на газовото на колата ми,а човека ме изпрати при стругар (там не отидох)
А е трябвало просто да си отварям очите.Е тръгвам за вентил,маркуч,бутилка и скобички,и да я мятам.Благодаря!
plamen_milan - напреднал
Сега пък ново 20.Свързах всичко.Обаче редуцир вентила не може да щракне.
И бутилката и вентила са български на Великотърновска фирма.Надявам се утре да успея да го щракна иначе пак трябва да се връщам в железарията да видим дали ще щракне на друга бутилка.
Илчо Илиев - майстор
Натисни го яко, и го развърти на ляво-на дясно, пробвай няколко пъти, като са нови или доста стари(набират мизерия), го правят тоя номер
Теста за добре легнал вентил е ....вдигаш бутилката за вентила....без да се откопчее,е и като пуснеш газта да не изпуска

:partyman:
lov - майстор
При смяна на гумичката на бутилката често срещано явление да не може да се сложи вентила. То по старите наредби такава замяна се правеше задължително но се правеше само когато нищо не ставаше от нея. Но сега пък станаха стриктни но слагат едни ужасно твърди. Намокри я или леко намажи с веро. И натискай здраво. Аз съм далеч над стоте оки но последния път зор видях докато успея да сложа един вентил.
За тестването дали е добре захванала колегата е обяснил.
plamen_milan - напреднал
Благодаря ви момчета.Стана с 300 зора.Аз съм 85 кг и с въртене,и с рязко натискане опитвах
и накрая взе,че влезе.А иначе и на мен ми хрумна варианта с верото.Сам си правих цялото кухненско,но тоя вентил ме измъчи най-много.Поздрави на всички и пак благодаря за безценната помощ :partyman:
kuger - майстор
Фурната е била окомплектована за природна газ, нужно е и дюзите да се подменят. Би трябвало да има и такива в комплекта.
gozilla - напреднал
като те гледам колко разбираш..по-добре не се занимавай че да не станеш на китайски ресторант!извикай някой който разбира!

Тема "Свързване на Фурна с газови котлони към газовата бутилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: