както вече писах в една тема
кадъра нямаше страх от високо за разлика от мен и предпочиташе да работи без предпазни мерки(подскачаше по первазите на прозорците на 13-15-ти етаж
). сега аз съм решил, че такива кадри няма да ползвам и мисля да осъществя една идея, която имам за импровизирано скеле за 'един крак' при монтаж на външни щори( проблема ми е по-скоро психологически- до 2-ри 3-ти етаж нямам грижи с монтажа-нагоре ако имам нещо зад гърба си на, което не ми трябва дори да се опирам намам проблем
). идеята ,която отдавна ми се върти в главата е на тази картинка(аматьорска
). с черно е стена, с червено е метална конструкция от квадратен профил(примерно 30х30), със зелено е профил (25х25
) влизащ в другия 30х30-телескопично, а със синьо е по-тънък профил 20х20. с лилаво са отбелязани фиксаторите при при промяна на рамото в телескопичното съединение( примерно щифт(пирон ) влизащ в съответен отвор). тази конструкция съединена с още една такава неподвижно(заварка) с разстояние между двете примерно 25 см. би трябвало да ми бъде една опора върху, която да сложа крак( едва ли бих стъпил върху него и от 6 пъти по- дебели профили да е
). две такива опори от сдвоени конструкции в двата края на прозореца и някаква платформа помежду им биха ми дали поле за работа. парапета за психиката ми(червено +зелано) от задната страна си го представям с височина 2х60 =120 см. ширината на хоризонталния червн профил =55-60см. другто не съм го мислил, но МОЛЯ за всякакви идеи преди да започна каквото и да било
pavkatay написа:. ......заради такъв КАДЪР сега се катеря и щори да правя- не, че не мога и не , че той не е идеалния специалист- ама 'айде да го видим какво ще прави без мене'. ПИСНА ми от кадри.писна ми малоумници по възрастни от мене да ме крадат и да си мислят, че са по-умни от мен и, че топлата вода още не е открита ......
кадъра нямаше страх от високо за разлика от мен и предпочиташе да работи без предпазни мерки(подскачаше по первазите на прозорците на 13-15-ти етаж

Прикачен файл
Без име.jpg (13.56 KиБ) Видяна 8277 пъти
Последна промяна от pavkatay на съб май 22, 2010 9:40 pm, променено общо 1 път.