• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
panalov - специалист
Имам следната задача :
Стая ще се разделя на две части с итонг ,стените са й с варова мазилка.Как да постигна ефекта на варовата мазилка върху итонга за да не се отличават стените една от друга.
Вариянта с мазилка отпада заради дългото съхнене.
Драскана минерална мазилка също отпада, защото искат стените да се варосват а да не се ползват латекс или бои.

Хрумна ми да се пресити пясък през сито ,например 2 или 3мми след това да се забърка с бяло лепило за шпакловка и да се шпаклова стената и да се запердаши след като започне да дърпа.

Ако някой е правил подобно нещо моля да сподели.
laki1968 - специалист
по лесно ще е да минеш варовата мазилка със същата шпакловка като газобетона ........... :-D
panalov - специалист
laki1968 написа:
по лесно ще е да минеш варовата мазилка със същата шпакловка като газобетона ........... :-D
Най лесно е изобщо да не зидам :evil:
Илиян Илиев™ - майстор
Виж сега, ако на опаковката на нещо пише ГОТОВО ЗА УПОТРЕБА след добавяне на вода не е никак добра идея да добавяш какъвто и да е пясък. Все едно на приготвен вече вароциментов разтвор да прибавиш още пясък.

За постигане ефекта на варовата мазилка си иска варова мазилка и същата ръка, която е правила предишната мазилка. Както вече ти споменаха по-горе за постигане на униформена мазилка трябва един и същи майстор да мине всички стени с едно и също нещо.

Аз бих ти препоръчал следния вариант - търсиш материал на перлитеноанидренна основа или там как се пише. Минаваш стените с метална маламашка и докато са още влажни, но без да ти лепне по пръстите минаваш с влажна гъба. Но не обикновена гъба, а от тези дето са си с дръжка.

Ако прегледаш темата ми в раздела за ремонти ще намериш повече инфо за инструментите, а ефекта е подобен на външната мазилка от снимките, но с много по-малка гранула. Демек ще се различава само по цвят от вароциментовата мазилка.
Deo-x - специалист
panalov написа:
Вариянта с мазилка отпада заради дългото съхнене.
Е,как да отпада като искаш новата мазилка да се изравни с старата с еднакъв ефект?Тъй като е хоросан/вар и пясък/ който е 20кг торбата,аз добавям мааалко цимент за здравина,разбъркваш хубавичко и мажеш,лесно е.Както Илиян писа,след мазане и изравняване докато са още влажни стените минаваш финалния процес с намокрена гъба с дръжката с въртеливо движение.
Илиян Илиев™ - майстор
Забравих да спомена, че материала който препоръчвам се нанася около 2 мм и съхне в рамките на няколко часа върху газобетна.
svetliopi44 - Чирак...
Илиане преведи ми моляте на прос език това ...перлитеноанидренна

да е...а клавиатурата
Илиян Илиев™ - майстор
Аз ако можех щях да го направя в предния пост.

Гипсовоперлитена демек. Демек в този материал има перлит и гипс.
svetliopi44 - Чирак...
Ахааам...тва е нещо друго... ма опит от мен ...гипса покрива перлита ...трудно ще направи точно варова мазилка ...
Илиян Илиев™ - майстор
Покрива го при нанасяне, но после идва на помощ влажната гъба с кръговите движения и всичко става леко рошаво.
  • 1
  • 2

Тема "Постигане на ефект на варова мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: