• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
EmoZ - специалист
Как се почиства смола (от иглолистно дърво) от ленена тъкан. Лекетата не са обработвани още с нищо.

Благодаря.

п.п. Абе прецаках си един панталон и 'ше се изям.
panalov - специалист
Смола по ръцете се измива с айрян, но леко да за киселее .
Говаря за чист натурален айрян , този от магазина незнам дали ще свърши работа.
С олио също става само ,че за твоя случай изобщо не е удачно.

С айрян може да пробваш ,не ми се вярва да се повреди лена.
Spokoiniq - майстор
Има си химическо чистене, стига с тия бабини деветини, ше изхвърлиш парцала после и ше ревеш!Има един лаф "И тате може, ама козата си сака пръч!"
emil_v r - майстор
Смола от лен НЕ СЕ ПОЧИСТВА с нищо ! Никога , никога няма да я изчистиш .
Asta la wista :evil: :-D :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
emil_v r написа:
Смола от лен НЕ СЕ ПОЧИСТВА с нищо ! Никога , никога няма да я изчистиш .
Asta la wista :evil: :-D :-D
Въй! Те сега, вместо да почивам от големия чук, се урвам да търся смола, да си цапам ленените гащи и да се пробвам!
Малиий ти си нямаше друга работа! Бива ли тъй??
За питащия - знаете, че n_a е мърляч. Няма начин да не са ми мърляни дрехите с иглолистна смола! Просто нема начин. Па нямам лекета, нямам петна. И съм само у натрални неща. Това лен, това коприна, това велур... еее и тук-таме памук.
ега съм на бири ноооо... без да залагам името... терпентин ратваря тея смоли, а терпентин от лен се пере. Ок. качвам се в ателието, има лен има терпентин. чакайте за след пробата
emil_v r - майстор
Мърлячи с мърлячи такива :evil: , къде се клепате с тая смола ?
имам в предвид и оня от К-----уй не му казвам името , за да не ми се нахвърли. :evil:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Как къде? Хващаме секса у гората и те, мърляме се със смола. Маа си нездравословно любопитен.
Та. Ленът се изпра от терпентина. Обаче, понеже, си ми беше небелен лен и побеля на мястото на прането. Заради интензивното третиране с домашен сапун. Предполагам.
Все си мисля, че смолите, понеже на студено втвърдяват... та я намокри мястото, охлади го и изчегъртай.
Ако е да не те хване жената, хич да не ти пука. Пъхаш в пералнята и толкоз. иИда остане нещо, жените не могат да различат петно от смола, ако не си признаеш.
EmoZ - специалист
emil_v r написа:
Мърлячи с мърлячи такива :evil: , къде се клепате с тая смола ?
имам в предвид и оня от К-----уй не му казвам името , за да не ми се нахвърли. :evil:

Е как къде, докато съм пил бира смолата бавно е прониквала към десния глутеус. Аз по принцип секак пия бира, ма явно накрая съм 'подвил крак', а тя само това е чакала, смолата де, ся като дървото е отсечено и направено на пейка зак'во му е да пуска смола, за да ме нацапа - зат'ва!

Аз съм си мърляв, даже хода неизгладен, т'ва ютията начи е по опасна от флекс с камък за шлайфане и тиристорно управление, т'ва е абе нямам думи.

п.п. Мерси за съветите, ше се пробвам довечера, ако пак не се запия и от тая смола сичките ми дрехи не станат като кираса.

п.п.п. n_a кво да ме фаща жената, откак тя ме фана глей в кви опасни ситуации пия бира, смола наоколо, много смола, но на мен вече не ми пука, ей да знаеш много ме е яд, че не можах да излезна от лабораторията на транспортния факултет в Русе да пием бира, ама немах никаква възможност (видех, че си ми пратил смс и още повече ме доядя), нищо аз пак 'ше идвам да правиме разни работи на колата, ма тоя път няма да си давам толкова зор, работата да не е заек.
Takezo Sensey - модератор
Ако "свариш" панталона на по-висока температура смолата може и да "излезе" от тъканта.
emil_v r - майстор
Аз като седам на нещо смолисто си изувам гащите като тая на аватара на Такезо .
Или пий прав където е опасно , деба тая бира , секунда невнимание - и после смолист . :evil:
  • 1
  • 2

Тема "Почистване на смола от лен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: