Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
ribnikolaevi - майстор
Имам идея на направя кофраж над отвор 650х650 с аквапанел плоскост. През кофража, съответно после през бетона трябва да мине тръба ф250. Не искам кофражът да е от дървен или съдържащ дървени частици материал, тъй като е непосредствено до комин. Някои има ли идея какво мога да ползвам освен циментова плоскост или къде могат да ми срежат такава плоскост че и отвор да ми направят в нея за тръбата?
ribnikolaevi - майстор
това е едно възможно решение
rockwall - майстор
като гледам какво искаш, дебела ламарина е май от малкото възможни

етернит вече няма, а и не е толкова здрав че да се прави кофраж от него

другият вариант е

найлон на земята,
ограждаш с винкели или нещо друго място с размерите, които ти трябват за кофражно дъно,
увиваш в найлон или тиксо 5 см парче от тръбата, която трябва да минава през бетона
слагаш тръбата на мястото й
бъркаш бетон
малко арматура
заливане на дъното
арматура
допълване
трамбоваш малко отгоре, за да се уплътни около арматурата
след два дни вадиш тръбата,
вдигаш плочата и носиш на мястото, където ще ти трябва бетон

така ще имаш бетонно дъно за кофража, с дупка с точен размер, което ще си остане под бетона и ще изпълни всикчите ти изисквания

така не е по-лесно, но ще е по-евтино

какво мислиш
ribnikolaevi - майстор
Добра идея, но нямам цех. Но ще видим, може да обекта да стане. Арматура имам доста там...
Като се замисля даже много започва да ми харесва идеята ...
rockwall - майстор
:lol:

това е изпробвано - правих си капак за шахтата с водомера - размерите бяха около 70х70 см - дебелина 5-6 см и виждам зор с вдигането, че стана тежко (сигурно има 40 кила), ама иначе е яко -

добре че си пробих дупка за дръжка и че ВиК проверяващия е търпелив ХИ-ХИ
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Хи-хи! Моят капак пък е на 2 части, "Срезаът" е с наклон.... нема луфт, нема измама.... 2 халки и се вдига леко.
rockwall - майстор
n_a -
сега ще ме караш да правя нов капак ли :?
ribnikolaevi - майстор
Благодарение на един любезен колега от форума плочата стана. Той ми предостави парче аквапанел, изрязах си го, направих кофраж отстрани с блокчета итонг с найлон, имах доста железа за изхвърляне, колкото можах "изхвърлих" в плочата и на 24 часа вече скачах върху нея, ма тя не мръдна. За отвора на комина ползвах мека кофа, каквито ползват гипсаджиите и тя излезе без бой като я декофрирах.

Тема "Кофраж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: