Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
здравейте, бих искал да помоля за малко помощ.живея със семейство(жена и дете )от миналата година в студентски град, в семейно общежитие. една от стаите (стаята на детето)е обърната към витоша и е много студена през зимата, но най-вече ме притеснява че има много влага. моля дайте съвет какво да направя, да сложа някаква вътрешна изолация (аз ще си я правя) но и да не е много скъпо. благодаря.
masteradmin - майстор
За съжаление вече всичко е скъпо. По принцип или гипскартон с вата или просто трябва да я отопляваш повече. Понеже има малко дете газова печка не е подходяща. Незнам при вас как стои въпроса с тока. Може би да изолираш дограма добре защото оттам излиза голяма част от топлината и да сложиш акумолираща печка. Ако някои се сеща нещо друго да пише.
masteradmin мерси за отговора, но мен по-точно ме интересува вътрешна изолация от влагата която я имо доста. може би някакъв вариант със стиропор, с какво лепило да го залепя, каква дебелина стиропор? (на стената е латекс).......
той всъщност е и топлоизолатор, на ли ?
velsi - Почетен майстор
Първо трябва да изясниш със сигурност какъв е източника на влагата. Дали е в резултат на конденз или причината е някакъв теч или нещо подобно. Предполагам че в студентските общежития (виждал съм ги) проблема идва от прекалено количество влага (сушене на дрехи, влага от къпане и други битови дейности....). В този случай изолация може донякъде да ти реши проблема. Като по евтин вариант можеш да използваш стиропорени тапети. По принцип колкото по-дебело - по-добре, но в твоя случай не си заслужава. Можеш да използваш лепило Ц200, а може и стандартното лепене с циментово лепило за топлоизолации или просто с Теракол. Ти трябва да си прецениш кое ти е по-джоба и каква инвестиция си склонен на направиш.
Последна промяна от velsi на пон окт 16, 2006 3:13 pm, променено общо 1 път.
хора много мерси, СУПЕР СТЕ. за първ път пиша, поразгледах форума и съм много приятно изненадан. много неща, полезни, интересни...
ще се пробвам да реша моя проблем и ще пиша.
Здравеите.Относно влагата бих ви препоръчал първо да си купите абсорбатор за влага и да намалите сушенето на дрехи в апартамента .Успех

Тема "зима в студентски" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: