• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
pam4i - помощник
Трябва да си сменяме водната инсталация,която е с метални тръби. Фаянсовите плочки са лепени преди 20 години не знам как, но много здраво и качествено.
Дайте ми съвет майстори и майсторки някой от вас правил ли е тази работа така.
zmeios - специалист
Има си специални лепила - полага се грунд, после строителното лепило - "плочка върху плочка" им викат, в магазините продавачите ги знаят.

Ама нещо не мога да загрея каква ви е ползата от този вариант. Така или иначе ще трябва поне десетина-петнайсет плочки да избиете до плоча, за да смените тръбите, нали? Не знам дали си заслужава да пазите останалите, като така или иначе ще има здраво разбиване.

Дайте снимки.
pam4i - помощник
Така си мисля, защото живеем в къща. Банята ни е с две външни стени. На едната е мивката, а на другата душа. На всичкото отгоре има и много голям прозорец. Зимата става страхотен конденз. Идеята ми е старите тръби да не се бутат, а новите да са пред плочките.
Сега като пиша започвам да се двоумя, дали не греша.Цялата работа май ще стане много циганска, но ремонта ще го правиме сами със синът и един негов приятел. Бюджетът, който ми е отпуснал съпруга искам да стигне и за кухнята.
Аз затова питам дали някой е виждал и чувал отзиви за такъв ремонт.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Събаряш старите плочки. Те не те топлят, а момчетата (с очила!!) ще ги гътнат с кеф.Слагаш изолация и тръбите в нея(фибран май беше подходящата). Лепиш новите плочки. Разликата е в изолацията. И няма да ти се смали банята. Финансово не е страшно. ще избиеш парите като се лишиш от нещо ненужно в кухнята (винаги има такова).
pam4i - помощник
Благодаря много майстори.
Убедихте ме, да не правя глупости. Ще послушам съветите ви.
chapara - майстор
Голяма тема за рзмисъл,но е толко късно,че.......... :oops: Утре можеме да поговориме ,колко чувала букук ще търсите да изхвърлите някъде и дали си заслужава хамалогията :roll:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не става дума за София. Боклукът н ее проблем.
chapara - майстор
Боклукът винаги е проблем ,та дори и в Горна,а па хамалогията с къртене и т.н.т.
Провери дали са ти прави стените и отвесни.Ако са,кърти колкото да си направиш ВиКто,с изопация за тръби,подмажи финно и наравно.С един флекс наруши гланца на старите плочки,без да се престараваш.Положи гринд(пр."Бороконтакт").Опъни една ПВЦ мрежа с теракол и като изсъхне давай :wink: Още повече ,ако си нямал течове,а ако си имал,мини с течна изолация "Ceresit" CL 51 И пак давай :roll: :wink:
pam4i - помощник
А значи можело, както си бях намислила!
За труда няма значение. Имаме както нерви така и желание. Забравих само да Ви поясня по-горе, че банята ми е доста голяма 5 на5 и работата наистина няма да е малко.Но няма как да не стане. Отгоре на всичко къщата е на два етажа и общо имаме 3 бани и 4 тоалетни, така че и да се забавя домочадието ще има къде да се къпе в тия жеги.
Всичко по стените е здраво и право. На пода мозайката също.
Имам още един ден да мисля и в понеделник отивам да избирам и пазарувам.
MASTER - специалист
В такъв случай не кърти плочки, за да не влизаш в филми излишно. Освен боклука, трябва и да мажеш после. (n_a е силен най вече в четенето на форуми и даването на съвети.Извън тази област няма експириънс :wink: )

Моя съвет е пробван лично и успешно, а не е четен в нета.

Грунд, шпакловка с флексово лепило, а не с обикновенно !!! И вече върху тази шпакловка може да се лепи с обикновенно лепило.

Може и да сложиш мрежа, както те съветва колегата, макар че на мен ми се струва малко излишно.

И за спокойствие може да тръкнете с ъглошлайф тук таме мозайката и старите плочки.
  • 1
  • 2

Тема "Новите фаянсови плочки върху старите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: