Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
neillmakoli - специалист
Извинявам се ако има подобна тема но не намерих.
Интересува ме как наи-лесно се прави отвор в бетонна стена с диаметър в които може да се вкара розетката за шуко контакта(около 60 мм ) и дълбочина 50 мм?
rulom - модератор
С боркорона става.Всеки уважаващ се ел.техник има такава :wink:

Изображение
neillmakoli - специалист
Мислех за такъв вариант, колко е горе долу цената на таква боркорона?
rulom - модератор
15-50 лв. Ако вземеш такава от 15, първо дупчиш с 8-10 мм. отвори по начертана окръжност и после въртиш с короната.Иначе за тухла върти, кърти и пее :wink:

П.П.Тия от линка на Торбалан и моята снимка са по 15 лв., да не се набуташ за 25-30 да ги купуваш.
neillmakoli - специалист
Отново благодаря, аз досега ги правех с перфоратор, бургия, и пробои+ чук.
Иначе с боркорона наи добре би станало, обмислям варианта да си направя такава.
sasooooooooo - "специалист"
Не се набутвай. ТАкива бор-корони ползваме само за Итонг. Дори и да не попаднеш на арматура, след "разпробиването" пак с перфоратора трябва да разбиваш. Даже и повече прах се вдига.
Най-лесно ги правя, като с перфоратор и шило правя един хоризонтален канал с ширината на конзолата и после изръбвам вертикално от горе и от долу. Не повече от 5мин. общо.
Успех.
Любо - специалист
за панелка е трудно с боркорона.аз лично очертавам с нея и разкъртвам около 1 см.после по окръжноста пробивам през 1 см.дупки колкото е дълбочината на конзолата и после с секача сложен на къртача довършвам
neillmakoli - специалист
Не мисля да купувам а по скоро да си изработя в работата, тъи като има условия и всичко необходимо, но явно самата корона е с ограничено деиствие и може да влезне в деиствие за другата стая напролет.
Иначе моят метод се доближава наи много до този на Любо, само че перфоратора ми е слаб и къртя предимно с пробои и чук.

Тема "Направа на отвор за шуко контакт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: