Какъв електрожен да си купя и от къде,да не е много скъп,но да е надежден. От Пловдив съм. 

joe007 написа:Евтино и хубаво да различни работи но ако намериш електрожен на "кракра" си заслужава да го вземеш.Изпитани са в времето.Заваръчния ток е променлив което ще рече че работи само с рутилови електроди от рода на българските "Вежен".Хубавото е че намотките са от медна шина а не като на повето метровски от алуминиева.Колегата антон_31 съветва за инвертор,супер стига да ти се дават пари.(най-евтиния модел на KEMPPY -Минарк 150 е на панаирна цена към 1050лв.).Има и по евтини инвертори но на други фирми.Все пак Кемпи е една от водещите в заваръчната техника.Мисля че лидера се казва Fronius ето едно прилично електроженче на промоция - в сайта има и по мощни и съответно по-скъпи, но при този съотношението цена - възможности мисля че е добро!Лично аз съм си избрал този и когато ми остане някой свободен лев ще си го взема.
П.С. По принцип е по-добере електожена да дава прав ток.Работи с всички видове електроди а рутиловите "пеят"
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: