Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Здравейте колеги,

искам да направя и монтирам 7-8 ограничителя за паркиране понеже около кооперацията ни масово се паркира върху прилежащите тротоари и до 1-2 години плочките ще бъдат изпочупени. :evil:

Идеята ми е следната :

Планирам да използвам за калъп една продълговата пластмасова кофа - тя е по-тясна и е около 30% по- висока от стандартните кофи за латекс. Във нея ще сложа няколко железа (поне ф15 или 20мм), които ще бъдат оплетени едно за друго със стоманена тел и краищата на които ще стърчат с цел по- здравото закрепване на бетонния стълб за тротоара.

Въпросите ми са :

1.Смятате ли, че ще успея да извадя отливката от кофата след като се втвърди?

2. Дали предварително да не я разрежа на 2 с цел по- лесното отделяне на кофата от отливката?

3. Задължително ли трябва да слагам филц в разтвора или само пясък и цимент ще бъде достатъчно?


P.S. Не ми се дават пари за готови стълбчета (по- изгодно ще е аз да си ги направя). Никой от съседите няма да ми помогне финансово. До колкото съм виждал стандартните бетонни стълбчета не се закрепват достатъчно здраво в земята.
При закрепването смятам освен в дълбочина част от железата да стърчат под земята успоредно и перпендикулярно на бордюра, отгоре да направя заливка с камъни и после да залепя най- отгоре тротоарните плочки.
dito - специалист
Не е конкретно по питането ти, но от фи 15-20, няма никакъв смисъл. Сложи 6.5. Само гледай арматурата да няма контакт с почва, а да бъде изцяло покрита с бетон. Не, че ще стане нещо като изгние, ама ей така, заради принципа :) А иначе, какво ще стане ако намажеш с нещо формата преди да сипеш бетона? На теория се прави с кофражно масло, но предполагам, че и с друго ще стане. Свинска мас?
Ей, приятно съм изненадам, че има хора, които мислят и за общите площи. И аз много мразя наспирани автомобили по тротоарите.
LZ - специалист
Проблемът с паркирането е много сериозен и за двете страни.

А защо не наредиш от продълговатите циментови кашпи с цветя, така ще стане и по зелено и цветно. Те са достатъчно тежки за да се местят, а и могат да се застопорят по някакъв начин.
Кашпите ще ми излезнат доста солено. Тях ептен няма как да си ги направя сам.
За стълбчетата - имам достатъчно желязо на село, а също 2-3 кубика пясък. Само цимента трябва да си купя и подходяща боя.

Да слагам ли филц/чакъл или не?
dito - специалист
Ако имаш, сложи, но уплътни добре след като сипеш във формата. Макар че и без него не би трябвало да има проблем със здравината, защото ще направиш истински колони с толкова желязо и мерак :-D
KIBRIT - специалист
Само за информация-здрава глоба може да се отнесе от общината за това нещо !
Дори и да се асфалтира някоя дупка на улицата,се счита за незаконно ! :?
inspo - майстор
извинявай за спама , не знам откъде си ,но знам ,че има забрана за каквато и да е намеса по тротоарите (саксии,стопери и т.н.) без разрешение от общината .Поне в големите градове е така ,предполагам и по другите места . Преди време даваха по тв ,в София как един човек отнесе глобата , точно за същото което мислиш да правиш и ти .

Колегата ме е изпреварил ,не видях.
Чаро - Акълия
За глобите и аз съм на това мнение. Съседа отнесе 200лв по същия "параграф" при положение, че си вдига дувара наново след всяко камикадзе. Пуска молби и кви ли не неща. Ама гледам май пак е сложил- демек глобата е узаконила съоръжението. :-D В Б'ъгария сме :-D

Той е сложил тенекии от сирене и си стоят още :lol:


Аз бих ти предложил,да вземеш кошчета от тези по 1,2лв- меките. Или подобни цилиндри, конуси, кофи....
Отрежи им дъната. Предварително на местата на стълбчетата пробии накоя дупка с перфоратор- да има къде да вкараш арматурата.
Нахлузи железата, превържи, усукай....
Турни кофата, залей, трамбовай. Като изсъхне разрежи, разцепи... и изхвърли. Ако си трамбовал добре, можеш и с сигнална боя да минеш. Или така,на бетон- замаскирано да не бие на очи. Общински очи.
:-D
ArturDent - Почти Безобиден
Колега имаше някъкъв сайт дето продаваше специални стикери, които да лепиш върху неправилно паркиралите коли. Спомням си само долу горе един. "Този стикер, спаси вашата кола от издраскване пукане гуми..."

Тема "Как да направя ограничител за паркиране от бетон?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: