Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Престроихме една стая външно от цялата къща и избихме преходна врата между тях. Вратата, която имам от по-рано се оказва с по-тясна каса от дебелината на стената. Надявам се умни и практични майстори да дадат идеи как да се разположи касата на вратата спрямо зида - навън, навътре или по средата? И как да се запълни останалото разстояние като се има в предвид, че стената ще се изолира с гипсокартон - може ли и страните на касата на вратата да се обърне с гипсокартон /както при прозорец/ или по някакъв начин да се надстави рамката с дъски?
Master_Kenobi - V.I.P.
Според мен, най-добрият вариант.
Да "вкопаеш" касата в челото на стената с обръщането не е добра идея.
Оформи си стените и челото и тогава монтирай вратата.

Прикачен файл

Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (15.89 KиБ) Видяна 4007 пъти
sinbor - специалист
Ако правилно ти разбирам въпроса и вратата, която имаш е масивна фалцова най-лесния и практичен начин е да надлепиш касата на твоята врата с толкова широки дъски, че да покрие ширината на стената ти, след това вратата да се монтира, според правилата и последно да се опервази. Надявам се да съм ти помогнал.
докера - специалист
Най-лесния и нетрудоемък начин е да монтираш касата наравно със стената на старата стая /от тази страна попълваш разкъртеното и готово :wink: / , а от страната на новата стая обръщаш с гипскартон и шпакловаш . За естетика и да прикриеш евентуално напукване м-у касата и шпакловката /което почти винаги се получава , защото дървото "дърпа"/ , можеш да обкантиш касата с ъглови первази :wink:
:-D Иииииии велики сте! Благодаря за бързата отзивчивост на всички! Виждам сполучливи идеи - ще ги обсъдя и с "изпълнителите" и се надявам да изберем подходящия начин. Благодаря!

Тема "търся идеи за разширяване каса на врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: