• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
MalBazaar - напреднал
направил съм кутии от картон на тавана, шпакловани са с фугенфюлер /кнауф/ отгоре съм грундирал с розовия грунд на деко /оргахим/ и сега започнах да слагам лак за дърво /оргахим/. та въпроса ми е ще навреди ли на гипсовата шпакловка лака :?:
MalBazaar - напреднал
уххх се никои не ще да ми отговаря на темите .... :?
rockwall - майстор
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=10689

тези кафевите неща на тавана и стената са гипскартон с лак отгоре - изглеждат като плоскости венге - станаха добре и нищо му няма на сатенгипса
MalBazaar - напреднал
благодаря много .това имах нужда да чуя, че се бях притеснил за клиентите. и това е хубаво станало наистина, ама се чудя аз мога ли да го напрая ?
MalBazaar - напреднал
аз ще покажа утре снимки как станаха гредите приличат на дърво почти едно към едно.
silllveto - Майсторица
Ето моя експеримент: бетонен трегер, измазан и шпаклован с гипсово лепило, че даже минат и с колоркит, намазах с четка с кит за дърво и отгоре лакирах с водноразтворим лак за дърво. Не е много автентично, но става.

Прикачен файл

Изображение003_resize.jpg
Изображение003_resize.jpg (56.82 KиБ) Видяна 7958 пъти
Последна промяна от silllveto на чет окт 30, 2008 6:00 pm, променено общо 1 път.
rockwall - майстор
много добре си е станало даже - тва с кита за дърво за какво си го правила - можеше и още на етап шпакловка да мъ праснеш релефа
silllveto - Майсторица
На живо е по-нереалистично, но пък съм лакирала вратите по същия начин, обзавеждането също е в подобен нюанс. На шпакловка още не ми беше дошла идеята. Върху колоркита по не ми хареса, за това разредих кит за дърво и минах трегера с четка за да не е много гладко. Но всъщност ефекта с жилките се получава от използването на четка за лака, а не на мече. Ето една врата

Прикачен файл

Изображение033_resize.jpg
Изображение033_resize.jpg (66.37 KиБ) Видяна 7876 пъти
rockwall - майстор
точно така е

четката и ръката правят ефекта - лакът трябва да не е много гъст за да се разнася но не и рядък, за да се наслоява

Прикачен файл

wood.jpg
wood.jpg (56.68 KиБ) Видяна 7840 пъти
silllveto - Майсторица
Веднъж в някакво предаване мернах как направиха бетонна греда над камината да изглежда като състарено дърво. Мазаха с нещо, после го изтъркаха с парцал и готово. Ако някой има идея, моля да сподели.
  • 1
  • 2

Тема "лак за дърво върху гипсова шпакловка ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: