• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
BAlexandrov - специалист
Имам ниша широка 40 см и дълбока 60 см. Искам там да вкарам бойлера, но трябва да бъде закрепен на страната, защото има тръби в задния край. Ще ги разгледам те дали могат да се махнат, но:
Какъв е варианта да пробия две дупки в стената /междинна тухлена/ като имам 40 см място само?
lotosf - специалист
Ако имаш възможност да махнеш тръбите махни ги и ги иэведи някъде иэвън таэи ниша пак да са на скрито място но да са достъпни в случай на евентуална авария.А бойлера се опитай да поставиш така че да ти е удобен както эа слагане така и эа свъляне мисля че трябва да погледенеш коя от стените ти е удобна за целта.
lotosf - специалист
Пробиваш не две а четири дупки защото скобите на които се държи бойлера са две но пак трябва да видиш коя стена ще е най удобна за това защото трябва и скобите да скриеш после.Според мен най добре е да го монтираш на вътрешната стена като махнеш тръбите.А вече скобите които ще иэлизат от другия край на стената ще трябва да ги скиреш по някакъв начин.
BAlexandrov - специалист
Ей това е идея да видя от другата страна къде идват дупките :idea:
sinbor - специалист
Има планки за монтаж на тавана. Ако този вариант те удовлетворява такива планки продават в строителните хипермаркети.
BAlexandrov - специалист
Направих снимка за по-ясно сега. Бойлера сега е монтиран изцяло извън нишата. Горе в нишата има тръба, която свързва вентилацията на банята, която е вляво с комина.
Вариант е да влезе 20 см в нишата до тръбата и близо до тавана. Долу вдясно на комина има отвор за водомера :) Така че не става да е ниско бойлера. Трябва да си е на тази височина горе-долу. Малко трудно ще влезе в нишата - както съм го снимал е паралелно горе-долу.
Положението е заварено :sad:

Вариант е за тавана наистина! Или от банята да ги дупча през цялата стена...
Други идеи?

Прикачен файл

boiler1.jpg
boiler1.jpg (86.99 KиБ) Видяна 5491 пъти

Прикачен файл

traba1.jpg
traba1.jpg (61.94 KиБ) Видяна 5491 пъти
lotosf - специалист
Всъщност ако идеята е да се разшири помещението наистина трябва да се вкара бойлера в таэи ниша но ако просто искаш да го скриеш по-добре иэзидай малка стеничка от итонг и сложи една вратичка алуминиева дограма и ще го скриеш. :idea:
navi74 - напреднал
свали бойлера надолу, ако е мн тясно си купи по тънък бойлер
BAlexandrov - специалист
По-надолу не мога - вижда се малко - на 10 см по-надолу на дясната стена има дупка за водомера и не знам как ще стане достъпа иначе.
мислих да махна тръбите и да сложа два вентилатора - един от банята да духа тук и един да изкарва към комина ама и бойлера ще пречи малко, а и доста радикална идея ми се струва :lol:
wpw - специалист
Мислил ли си за бойлер 50 литра? Все пак е една идея... :cool:
  • 1
  • 2

Тема "Дупка в тясно пространство?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: