Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
rockwall - майстор
някой има ли идея, как да се УПЛЪТНИ метална кутия, на която се отварят страните, като затварянето и уплътняването е такова, че да държи вътре налята вода
Последна промяна от rockwall на пет фев 25, 2011 6:18 pm, променено общо 2 пъти.
bager - специалист
Не вярвам да може да се направи такава кутия с водонепропускливи ъгли. Дългата страна ще поддава на напора и ъглите ще се отварят. По-добре помисли за кутия и нещо, което може да се слага в нея, като я пълниш. Нещо от типа на полиетиленов плик с подходящи размери. Или детско надуваемо басейнче, примерно. Варианти - много.
rockwall - майстор
кутията ще е с винкел по ръбовете и дебела ламарина по страните + ребра от винкел КУТИЯ
въпросът по-скоро беше как да се затвори винкел към винкел и как да се уплътни
идеи за гумени уплътнения, които могат да се ползват за обличане на винкела
Стягането на страна към страна ще е доста силно, така че гумата ще уплътнява
Благодаря за отговора, но това за найлона не върши работа в случая, защото няма да е рибарник.
Последна промяна от rockwall на нед фев 27, 2011 10:49 am, променено общо 2 пъти.
stiv1961 - майстор
Ти бъзикаш ли се...или какво?Какъв е тоя винкел квадрат?Имаш :? предвид квадратен кух профил ли?
rockwall - майстор
ами доколкото знам има квадратни и правоъгълни , а на квадратните се казва сълратено "квадрат"

Изображение
Последна промяна от rockwall на чет фев 17, 2011 9:03 pm, променено общо 2 пъти.
velsi - Почетен майстор
rockwall написа:
Стягането на страна към страна ще е доста силно, така че гумата ще уплътнява.
Роки, поясни цялата конструкция, кое ще се стяга и как? Колко често ще се налага да се разглобява и сглобява? Страниците съвсем отделни ли ще бъдат или както си ги нарисувал?
bulhomes2 - майстор
Калъп някакъв ще да е. Нещо от сорта на леярска каса дали би ти свършило работа? Ама тя пък се разглобява. Наистина ако поясниш за какво ще се използва по-може на някой да му хрумне нещо.
rockwall - майстор
питането не е за конструкцията, а за уплътняването
Изображение

ще има среща на винкел с винкел, както е на схемата
Търси се червеното уплътнение

въпросът е знаете ли за някакви стандартни гумени уплътнения (на ролка най-добре), които да могат да се сложат върху винкела, така че когато двата се срещнат и всичко това се стегне, да се получи водонепропусклива форма

Както си го предтавям трябва да е нещокато разцепен маркуч

Някой да знае дали PVC дограмите или автостъклата не ползват нещо подобно, което се продава на метри ???

Уплътнение за стъкло ще свърши работа - само да има такова
inspo - майстор
Аз си мисля един друг начин- заваряш две шини 2мм дебели на едната страница и набиваш помежду им плътна гума.
Сечението би трябвало да изглежда така :

Прикачен файл

Untitled.JPG
Untitled.JPG (10.01 KиБ) Видяна 6893 пъти
velsi - Почетен майстор
Нещо подобно мислех да предложа и аз. Уплътненията за дограма влизат в тънки канали и не са подходящи. Автомобилните доколкото съм виждал също имат разни специфични профили. Мисля, че нищо от там няма да ти свърши работа.

Тема "МЕТАЛНА КУТИЯ разглобяема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: