Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Алксандър Марков - специалист
Здравейте,
скоро ми предстои поставяне на дограма и майсторът който идва да взима мерки ми каза че било много хубаво да си сложа фибран под дограмата, т.е. профилът да легне върху фибранът.

Този съвет ме наведе на мисълта дали не е е още по добре щом има фибран отдолу да има и отгоре и от страни???
И сега се чудя и питам ама отговорите са много неясни които получавам:
Май е по-добре, за ко ще се мъчиш, същата работа и т.н.

Моля, ако някой има някакво виждане и желание да го сподели с мен да ми драсне няколко реда.
Благодаря и лек ден!
miliad - майстор
Ако ще се прави външна топлоизолация е добре да има фибран под прозореца или най-малкото прозореца да се повдигне достатъчно за да може после отвън да се подложи фибран под подпрозоречния перваз.От страни и горе топлоизолация винаги се слага, като листа се допира до вече монтирания прозорец.За долу даже съм виждал специален профил от фибран, който е профилиран зад легне върху него прозореца със външна алуминиева дъска и е предвидена компенсация за различна ширина на зида.Като казвам че съм виждал, беше на списание, описание на продукта, къде се продава незнам.
Ако няма да правиш топлоизолация, това упражнение е безмислено.
Аз подпрозоречната дъска ще я поръчам широка за да има място за изолацията.
Но въпросът е дали както отдолу под профилът да има фибран тако отгоре пак да има и отстрани(между профилът и стените) т.е. да ляга цялата дограма върху фибран(да няма никакък контакт със стената а само с фибран)
?
Leon - специалист
Алксандър Марков написа:
т.е. да ляга цялата дограма върху фибран(да няма никакък контакт със стената а само с фибран)
?
А между дограмата и стената няма ли да се слага пяна?

:?:
Да, тя цялата ще се обходи с пяна, за да могат да се запушат цепнатините които остават(там както си правят всички майстори)
Зададох въпросът за да разбера дали съществува такава практика и дали въобще има смисъл да се занимавам с такава гимнастика.
PLOCHKATABG - специалист
Ако нямаш външна изолация, няма смисъл от подложки от фибран. Ако имаш изолация, пак няма смисъл от подложки.
Ако има нужда от фибран от долу, щеше да има нужда да се облепи и самата дограма отстрани . :-D
PLOCHKATABG :"Ако има нужда от фибран от долу, щеше да има нужда да се облепи и самата дограма отстрани ."

Точно това ми е въпросът: Имали нужда, по-добре ли е.
В бъдеще със сигурност ще има изолация отвън.
PLOCHKATABG - специалист
Алксандър Марков написа:
PLOCHKATABG :"Ако има нужда от фибран от долу, щеше да има нужда да се облепи и самата дограма отстрани ."

Точно това ми е въпросът: Имали нужда, по-добре ли е.
В бъдеще със сигурност ще има изолация отвън.
Лично аз не виждам смисъл, няма да навреди в никакъв случай, ако имаш възможност сложи, но трябва да знаеш, че хората монтиращи дограма ще дойдат с пяна, която няма да е за фибран(шпакловай, ако все пак сложиш), иначе ще се изкефят при самия монтаж от равната повърхнина .
Лично мнение, не е подкрепено с нищо друго .
EDI - майстор
Никакъв смисъл няма от фибрана от практическа гледна точка.Като вземат да набиват камите и фибрана ще се смачка.
Момчета,
благодаря за отговорите.
И на мен ми се струваше че тая работа е някаква префърцунена.
Такаче ще се предържам към класическото изпълнение.

Тема "Обшиване на дограма с фибран: нужно, препоръчително или ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: