Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Teodor80 - специалист
Избрах си проект за къща.Но не ми харесва,че губя 11 квадрата в коридор и антре.Това което е 13,80 кв метра ще става гараж и в дъното му място за котел на твърдо гориво.И искам да завъртя местата на двете стаи 19,20 да отиде на мястото на 14,20 и ако може също 2,70 да отиде на мястото на 5,00 защото от нея страна ще ми е юг.Ако имате идеи казвайте.Благодаря предварително!
Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Много практично...действаш!
Teodor80 - специалист
n_a написа:
Много практично...действаш!
В смисъл?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ами......какво си избрал, като всичко подменяш??
единак - специалист
Здрасти,
И аз съм на етап предварително проектиране, затова да те питам - ограничават ли те тези общи размери, които си дал? Защото на мен ми поорязаха крилцата, като видях петното.
Това, което искаш може да стане без особени проблеми, но ако можеш да се разпростреш на ширина ще се получи много по-разчупено и функционално.
Защо ти е тази малката баня - много е малка, освен ако не искаш да я ползваш за мокро. Аз бих я разкарал.
И от коя страна ще ти е юг, че нещо не разбрах - не е ли така както е показано? Ако е така защо въобще губиш южна фасада с баня?
Наклон на терена?
Teodor80 - специалист
единак написа:
Здрасти,
И аз съм на етап предварително проектиране, затова да те питам - ограничават ли те тези общи размери, които си дал? Защото на мен ми поорязаха крилцата, като видях петното.
Това, което искаш може да стане без особени проблеми, но ако можеш да се разпростреш на ширина ще се получи много по-разчупено и функционално.
Защо ти е тази малката баня - много е малка, освен ако не искаш да я ползваш за мокро. Аз бих я разкарал.
И от коя страна ще ти е юг, че нещо не разбрах - не е ли така както е показано? Ако е така защо въобще губиш южна фасада с баня?
Наклон на терена?
Може да се каже че ме ограничават.Дължина имам 50 метра а ширина само 10.Както е картата на България горе Север така и съм е завъртял.малката тоалетна ми е защото като се изкъпи човек после поне половин час не може да влезеш в банята,защото е мокра.Ми така мисля аз да е на Юг банята по скоро от колкото клозета.Все пак там се къпе човек а и ще бъде с огромрн прозорец.Гледал ли си рекламата на жилет със футболната топка която влиза при човека който се бръсне?Такава ще е долу горе
единак - специалист
Въпреки това можеш да събереш двете помещения едно до друго, до гаража/котелното, но ти ще живееш там, ти си решаваш.
Пък и да ти кажа 10м ширина на парцела няма да ти стигнат за това, което си показал - мин. отстояния са по 3м от съседните парцели и 5м от дъно, а за вилна зона са завишени с по 1м. Дори и да имаш линия на улицата пак се получава мин 7м ширината. Но да не се изказвам неподготвен - това са спомени от строителния.
Ако пък тези 10м са на петното вече е друга работа и може все пак да се промени доста. Честно казано, на мен лично ми се струва, че може много да се поработи върху това. Най-малкото, ако си промениш входа от север ще си спестиш дългото антре, почти целия коридор между стаите и ще си разшириш хола.
Teodor80 - специалист
единак написа:
Въпреки това можеш да събереш двете помещения едно до друго, до гаража/котелното, но ти ще живееш там, ти си решаваш.
Пък и да ти кажа 10м ширина на парцела няма да ти стигнат за това, което си показал - мин. отстояния са по 3м от съседните парцели и 5м от дъно, а за вилна зона са завишени с по 1м. Дори и да имаш линия на улицата пак се получава мин 7м ширината. Но да не се изказвам неподготвен - това са спомени от строителния.
Ако пък тези 10м са на петното вече е друга работа и може все пак да се промени доста. Честно казано, на мен лично ми се струва, че може много да се поработи върху това. Най-малкото, ако си промениш входа от север ще си спестиш дългото антре, почти целия коридор между стаите и ще си разшириш хола.
15 метра е мястото аз мога да строя на 9-10 метра.И все пак нарисувай ми как си го измислил да добия представа.Естествено ако имаш време и желание.
единак - специалист
Това е много набързо, като се старах горе-долу да ти покрия същите квадратури. Но го направих така, както на мен ми харесва, без да се замислям много-много. Ако толкова много държиш на тоалетната можеш да я сложиш срещу банята...
Ако искаш да се направи нещо по-добро би трябвало да съобразиш всичко - откъде ще влизаш, къде ти е улицата, какъв и накъде ти е наклона, колко и какви съседни постройки имаш, абе каквото се сетиш - представи си, че си седнал в хола на вече построената къща, пиеш си питието и... какво точно искаш да видиш и усетиш. За неща като отопение, течения, светлина пък съвсем не говорим в случая - това ти и архитекта ти го мислите.
Казвам - не претендирам за точност.
Има други колеги - професионалисти, които могат да се намесят. А пък те парите за идейния проект пак ще ти ги вземат, не се безпокой.
Последна промяна от единак на нед фев 10, 2008 10:44 pm, променено общо 1 път.
Teodor80 - специалист
спирам се на това как ще кажете има и размери с малки цифри това смятам да са ми размерите на прозорците и вратите.
Изображение

Тема "избрах си проект за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: