Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
hakama - специалист
Привет,

Търсих за удобен стол, но се оказва че поне 150лв трябват за горе-долу добро или поне 200лв. Затова реших да посъбера повече пари за нещо свястно, а през това време да си ъпгрейдна стария дървен стол :)

Идеята ми дойде след като седнах на един стол с подлакътници- казах си: Това е супер!

Та искам да си направя поне подлакътници, според които после да си натаманя системата: бюро(масата) и клавиатурата/мишката, защото доста ми се уморява гърба, рамената, а и имам проблеми с кръста.

Пластмасови (купени) са вариант, но височината трябва да я превидя предварително, а и не ми се дават 20-30...+лв ...

Какви са начините за дървени подлакътници? Материал, а и най-вече способа за закрепване/лепене. Не съм много тежък, но чат-пат ще се облягам на един лакът и не искам да се пребия :-D

Тапицерия: кокосова шума за седалката откъде може да се намери в София или подобен материал като твърдост (дишащ)?

За кръста също мисля да приспособя някаква подръжка, може би много мек дунапрен с дървено продължение надолу от облегалката?!

Ето този стол мисля да го преправя заради по-дебелите дървени елементи, за които да се захванат "подлакътниците"

Мисля от долу

Изображение

Изображение
8180 - майстор
hakama,
Преместих ти темата от "Купува", защото не е много ясно какво купуваш, а там трудно се коментира.
Вярвам, че тук ще получиш повече идеи.

Ето една от мен - от зората на форума.
viewtopic.php?f=19&t=126&hilit=%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB

Тема "Ъпгрейд на дървен стол > офис стол (подлакътници, тапицерия)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: