Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Здравейте ,
събирам всякакви идеи за обезопасяване на едно приземно помещение .
Като начало сменям стъклата на прозорците с триплексови и добавям секюрити обков на всеки отварящ се прозорец, но ми се иска да се подсигуря и с решетки!!! Мотае ми се някаква идея за хоризонтална метална решетка тип хармоника отвътре която да се навива на края до стената в дясно , но още не съм го измислил ... Някой правил ли е нещо подобно ???
Моля помагайте !!!
Последна промяна от petko_bal на пет мар 18, 2011 6:45 am, променено общо 2 пъти.
torbalan - Дървен философ
каквато и решетка да сложиш - като решат да влезнат ще си отключат вратата...

помисли за сот, застраховка и т.н.

евентуално тези металните щори плътните, дето закриват и врата и прозорци и всчико може да позабавят тоя, който е решил да проникне вътре...
СОТ ще има, но искам докато те дойдат нещо да позабави гадните копеленца :)
За входната врата имам идея изцяло да променя концепцията.
Мисля да слагам метална на "Hörmann" като тази от снимката или нещо подобно в кафяво та да не загрозявам много фасадата,че и без друго си имам проблеми със съкооператорите ...
Проблем са ми прозорците на голямото помещение,особенно тази кривата част отляво :sad:

Прикачен файл

Hörmann.jpg
Hörmann.jpg (19.45 KиБ) Видяна 5557 пъти
Последна промяна от petko_bal на пет фев 11, 2011 3:10 pm, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
метални щори от вън като датчиците на сота реагират още при отваряне на щорите...

каквото и да е друго - няма да ги забави и секунда... тая врата си е само излишен разход...
ще я отключат за същото време, за което ще отворят всяка друга врата...
Нямам място за кутиите на тъпите ролетни решетки,а и с тези криви прозорци трябва да се дели на три парчета.
Вратата се отваря навън, а колоната отпред пречи ! Гадничко е !!!
По тези причини мисля за решетка която да се навива, но да е отвътре на дограмата
jdraganchev - специалист
Много зависи за какво ще използваш помещението!
Ако изискванията са за обезопасен офис е едно, ако е за банка или друг тип помещение, в което с изключение на компютрите ще има скъпи неща за крадене друго.
Като цяло, сложи си решетки ако можеш отвътре, хубава алармена система (имай предвид, че тези които сот-аджиите слагат стандартно са доста нисък клас на оборудване защото обикновенно ако си им клиент ти ги дават под наем или безплатно за ползване), датчици за счупено стъкло (но не най-евтините) и датчици за отваряне на прозорец на всеки един, който се отваря! ПВЦ и алуминиевите дограми се отварят лесно.
Идеята е, ако счупят стъклото да се задейства системата, а решетките вътре да ги забавят, докато дойде сот-а. Решетките вън според мен са малко излишни, тъй като може да се преодолеят ако са добри крадците и без много шум.
От гледна точка на сот-а, проучи дали може освен през техен безжичен трансмитер да се подава и дублиращ паник сигнал през интернет, телефон..... Много е модерно напоследък заглушаването на сот-а (не, юе не могат да срежат кабела на телефона или интернета, но това се случва по рядко, защото обикновенно не го очакват крадците).
Аааа, да, и поне 2-3 истински сирени :butthead:
Мога да те посъветвам за хубави ситеми, това ми е хоби (не продавам!) но на лс ако искаш.
pavkatay - майстор
И аз съм за решетки от вътрешната страна.

Тема "Идея за обезопасяване на помещение на 1 етаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: