Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
plamen - напреднал
Здравейте!
Наскоро си закупих водоструйка, Feros tools, или нещо подобно.
В комплекта не е включен, естествено, маркуч за захранване от чешмата.
В упътването пише, че той трябва да е не по-малко от 7.5 м и усилен-за високо налягане.
Въпросът ми е:
Нали захранването с вода е от водопроводната мрежа, защо ми е усилен в този случай-от чешмата с такова налягане от ВиК си поливам доматите през лятото?
Защото цените за обикновен градински маркуч и такъв за високо налягане са доста различни.
Предполагам, че има грешка в превода на български на упътването, но моля, който е ползвал водоструйка и има желание да отговори, да сподели мнение!
Благодаря предварително!
peter_m - специалист
Сигурни са имали впредвид армиран - от тези градинските с оплетката :)
bill47 - напреднал
Няма грешка в превода . Когато поливаш доматите нялягането в маркуча е близо до нула защото водата излиза от маркуча без никакво съпротивление , а когато е към водоструйката налягането ще е равно на това в мрежата ( може да стигне до 6 бара ,зависи къде си ) защото водоструиката не е с постоянен дебит . Тези прозрачните ,армирани маркучи ще ти свършат идеална работа .
bayan - специалист
водостуйката ползва по малко вода от колкото подава водопровода и се повишава налягането/както е писал колегта/ а като спреш консумацията налягането на маркуча и водопровода се изравнява та идеята е той да издържи на това налягане мисля чене надвишава 5-6 бара /но според мен превода е грешен за машината това на входа е ниско наляганеа на изхода високо и маркуча тябва да е поне 110-120 бара

вземиси читав /армиран / маркуч и бързи връзки трябва да нямаш грижи

успех
genkogenev - специалист
Има едни градински / зелени с оплетка/ вършат чудесна работа . Цена за 15 метра - около 12 лева . Трябват ти 2 бързи връзки и готово .
След работа първо спри подаването на вода , после освободи налягането през пистолета и тогава отсъединявай . Не за друго ами пръска много :-D
valmet - специалист
Какъвто и градински маркуч да сложиш,не се притеснявай-изпробвано!Ако ще купуваш маркуч,гледай да е мек и гъвкав,иначе при малко по-хладно време тези по-твърдите стават кочан и се пречупват.
ЧефоС - специалист
valmet написа:
Какъвто и градински маркуч да сложиш,не се притеснявай-изпробвано!Ако ще купуваш маркуч,гледай да е мек и гъвкав,иначе при малко по-хладно време тези по-твърдите стават кочан и се пречупват.
Интересен довод, с койта не съм много съгласен. Обикновено водоструйките не се използват при ниски температури, а предимно при по-високи. Тия армираниградински маркучи с оплетка вътре, когато са под налягане на водопроводната мреж, и изложени на слънце през лятото, от половин цол стават около един цол. И ако само леко се одраскат, след време започва отначало тънка струйка, и се разширява. Изпробвано :?

Затова, ако ще захранваш водоструйката, си вземи армиран гумен, а не пластмасов прозрачен градински маркуч.
genkogenev - специалист
ЧефоС написа:
valmet написа:
Интересен довод, с койта не съм много съгласен. Обикновено водоструйките не се използват при ниски температури, а предимно при по-високи. Тия армираниградински маркучи с оплетка вътре, когато са под налягане на водопроводната мреж, и изложени на слънце през лятото, от половин цол стават около един цол. И ако само леко се одраскат, след време започва отначало тънка струйка, и се разширява. Изпробвано :?
Затова, ако ще захранваш водоструйката, си вземи армиран гумен, а не пластмасов прозрачен градински маркуч.
За разширяващата струйка съм съгласен . Обаче няма начин от ф 20 мм или 25 мм да стане 1 цол по какъвто и да е начин . Още повече , че през маркуча върви вода . Имам такива от преди 2 и 3 години и по цяло лято ги ползвам на открито за водоструя,поливане,пръскане и какво ли не и няма нищо такова .
Не вкарвайте човека в допълнителни разходи за скъп консуматив .
dido uzunov - специалист
Колега имам водоструйка на КЕРХЕР, но това не е от значение-ползвах в началото армиран прозрачен маркуч(пластмасов), в последствие си взех на ГАРДЕНА, но и той върши същата работа само дето е по мек, докато оня в студено време е като чукан.Крана от водопровода го развъртам по-малко от един оборот, така дебита е достатъчен.Само едно е много важно-купи си много хубави бързи връзки, че на мен от там ми избиваше.
Армагедон - специалист
и си сложи филтърче за песъчинките... що не даде още 20 лв да си вземеш керхерче, пак е хоби ама класно ?! за маркуча немяш проблем, по - качествения по -дълъг живот. Моя е ментак, но втора година кара ( един път в седмицата къпя колата )

Тема "въпрос за водоструйка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: