Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
plamen - напреднал
Благодаря на всички за отговорите в предната тема!
Като че ли ще се съглася повече с Чефос, имам на село от тези прозрачни маркучи, само че не зелен, а син.
Като го нагрее слънцето, става като локум.
Сега застава следния въпрос-свързването към чешмата. Кранът е месингов, 3/4 цола, обикновен-всички сте виждали такива. И сега имам проблеми, когато свързвам маркуч към него, когато от другата страна е една пръскачка на Gardenia, с дюзи за налягане. Пробвал съм с тел, със скоба за водно съединение, с комбинация от PVC лента и изброените, но все няма херметичност.
Та питам, има ли някакъв преходник от гладкия чучур на крана към 3/4, или направо да сменям крана с такъв, който има резба накрая. Един колега твърди, че е виждал нещо подобно, използвало се за бърз ремонт на спукани метални тръби, представлявало нещо като самозатягащ се конус, ама нещо не ми се верва.
Иначе крана ще го сменя, но живея в къща, водомерът ми е в шахта, която в момента е зазимена, просто не ми се разбутва, че иде Баба Марта, а там знае ли човек какво може да стане ...
ЧефоС - специалист
plamen написа:
.... Пробвал съм с тел, със скоба за водно съединение, с комбинация от PVC лента и изброените, но все няма херметичност.
...
Опитай да направиш тая скоба от тел според снимката, и пак ще говорим. Телта трябва да е от меко желязо/горена тел/. Не е за предпочитане от цветен метал, или стоманизирана.

Прикачен файл

Copy of P4090001.JPG
Copy of P4090001.JPG (25.63 KиБ) Видяна 5067 пъти
stamenov1 - специалист
А не можеш ли да му навъртиш с някаква плашка малко резба на изхода на крана?
Последна промяна от stamenov1 на нед фев 13, 2011 9:52 am, променено общо 1 път.
ЧефоС - специалист
С резба, навъртяна с Плашка, може да не стане директно. Трябва да се навъртят и малко кълчища.
plamen - напреднал
Купих маркуч 5/8 цола, влиза малко със зор на крана и със една скоба за водно съединение стана перфектно!
Благодаря на всички за отговорите.

Тема "пак за водоструйката-свързване към чешмата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: