Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
kkk - специалист
:? Моля за съвети за техника за боядисване на стени, които съм шпакловала на "джам" с колоркит и грундирала. Разполагам с няколко цвята латекс, останали от другите стаи. Ще ми се да се вижда добрата шпакловка и в същото време да е нещо по-различно от едноцветен латекс или разгроничен с отсичане. Чувала съм за нанасяне с гъбичка, но мисля, че ще стане релефно. Пък "стуковенециано" е прекалено скъпо. :?:
Emerald - модератор
Искаш някакъв вид faux finish?

Виж тук откъси от видеокасетите:

http://www.fauxfun.com/Videos/SpongePai ... Index.html

Разгледай ги всички-там са много!

И тук също:

http://www.hgtv.com/hgtv/pac_ctnt_988/t ... 02,00.html
Sav4ev - специалист
Техниките за нанасяне на "специални декоративни ефекти" са няколко основни -
1. Colourwashing - сравнително лесна техника - върху готова стена с валяк или четка се нанася бавносъхнещо покритие Scumble Glaze /SG нататък/ , оцветено в по-тъмен нюанс обикновено. После се преразпределя на "облаци" и "сенки" с друга по-мека четка /за по-меки контрасти/ или с плетена домакинска гъба за загорели тигани / за по-изявени контрасти/
2. Ragging/Ragrolling - Почти същото, но преразпределяш SG със смачкан парцал, като го въртиш като валяк с двете ръце едновременно, или със специален валяк - "пеперуда" "наденичка" идр. - вече ги има и тук по магазините.
3. Bagging - Върху нанесения вече SG се залепва предварително намачкан "хрупкав" найлон, поизкарва му се въздуха и веднага се отлепва - ефекта е като мачкана кожа
4. Sponge Stipling - Тук са два варианта - или директно нанасяш SG чрез леки потупвания с почти отцеден морски сюнгер, или вече нанесения SG го преразпределяш чрез потупвания със сюнгер. Сюнгер се продава в качествените бояджийски или козметични магазини. Аз предпочитам козметичния -копувам си от магазина на Солинген на Пиротска.

Обръщам внимание, че за да имаш достатъчно "отворено време", основата за стени не е обикновен латекс, а сатиниран. Когато правиш ефекти в/ху мебели основата е алкидна боя сатен или мат - гланца е много "хлъзгав".

Работил съм с различни варианти на SG, като в България ползвам обикновено Crown, Levis, Dulux.

В момента не съм на моя компютър, но скоро мога да ти пратя и други интересни линкове, но ии цитирания горе е мнного добър.

Успех - ида знаеш - не става от първия път - изтренирай зад гардероба или в тоалетната :)

Тема "техники за боядисване стени с латекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: