Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
nеwage - специалист
На всеки се е случвало да купи кутия с боя или лак и да не я използва цялата. След няколко месеца отново ти потрябва, но като отвориш кутията откриваш, че всичко е втвърдено и става само за боклука.

На мен също ми писна да изхвърлям кутии със скъпа боя и се сетих за съвета на един фотограф едно време, който ми казваше да съхранявам проявителя и фиксажа в пластмасови шишета, за да не се окисляват.

Идеята е, че като сложиш нещо в шишето, го стискаш, докато течността стигне до ръба и затваряш плътно капачката. Така вътре не остава въздух, съответно няма окисляване.

Опитах този номер с алкиден грунд и блажни бои и да, работи! Грунда си седи течен вече трета година в шишето и дори не се е сгъстил! Същото е и с яхтения лак.

Ето нагледно как съхранявам лак в бутилка от кока-кола.
Изображение Изображение

Прикачен файл

bottle1.jpg
bottle1.jpg (18.86 KиБ) Видяна 2492 пъти

Прикачен файл

bottle2.jpg
bottle2.jpg (15.61 KиБ) Видяна 2492 пъти
Последна промяна от nеwage на пон окт 24, 2011 9:03 pm, променено общо 1 път.
ZMeyGorianin - майстор
Хитро! На мене един приятел ми показа същия метод, само че за предпазване на големите бутилки с бира от изветряване!
valentin112 - специалист
Много хитро, но трябва да се слагат надписи...в някой момент да не се сбърка лака с бирата :lol:

Тема "Как да съхраним дълго блажна боя, грунд или лак" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: