Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
nakatasan - специалист
Здравейте, бих желал да попитам къде във Варна мога да намеря дюбел за ламарина? Проверих с търсачката, но не намерих тема, който може да ми помогне. Тези дюбели ми трябват, за да фиксирам панта в правоъгълен отвор. Този отвор е направен в ламарина от страничната колонка на автомобил, а самата панта е част от подвижен прозорец. Благодаря за съдействието.

Прикачен файл

Kolonka_kola_1.JPG В квадратния отвор, трябва да влезе подходящият дюбел, за да може пантата да се фиксира с винт или болт, оригинално е със заварена гайка на ламарината, но аз нямам такива гайки
taxi855 - специалист
Срещу OMV - Мир . Гарвана . Има най-различни , за автомобилиса , но мисля, че можеш да намериш твоя размер-имат голям избор.
genkogenev - специалист
За нит гайка ще му е нужен и инструмент за монтаж .
nakatasan - специалист
Благодаря за бързите отговори, за Гарвана до ОМВ и аз си мислих, там ми е надеждата. Ако там няма такова нещо вече се изчерпвам с готови идеи, ще прибягвам след това до планки със заварени гайки, а планките ще се захващат към ламарината с нитове, ама така има вероятност да не стане здраво или стъклото да не прилепя добре към уплътнението.

п.п. Тези нит гайки, предлагат ли се с форма на квадрат? От къде мога да намеря такива във Варна, също и такива клещи (нитачка).
genkogenev - специалист
Нит гайките не се монтират с обикновена нитачка а със специален"пистолет" работещ на въздух или електрически / работил съм със пневматичен/ .Сложно е за обяснение -трябва да се види. Определено няма да стане добра и здрава сглобка в квадратен отвор . Още повече , че ламарината за която се захващат не трябва да е по-тънка от милиметър/шлиците на гайката превъртат/
Виждал съм в магазин за авточасти точно такива квдратни пластмасови "копчета' в който се завива винт и става мн здраво .
nakatasan - специалист
genkogenev написа:
Нит гайките не се монтират с обикновена нитачка а със специален"пистолет" работещ на въздух или електрически / работил съм със пневматичен/ .Сложно е за обяснение -трябва да се види. Определено няма да стане добра и здрава сглобка в квадратен отвор . Още повече , че ламарината за която се захващат не трябва да е по-тънка от милиметър/шлиците на гайката превъртат/
Виждал съм в магазин за авточасти точно такива квдратни пластмасови "копчета' в който се завива винт и става мн здраво .
Здравей, благодаря за инфото, този пистолет нече го видях, да различен е от нитачката. Днес не можах да отида до магазин "Гарвана" във Варна, там ми е надеждата да намеря такива копчета за винтове или болтове.
bill47 - напреднал
За квадратен отвор в ламарина има специални гайки със метална скобка . Не знам как им е търговското наименование на български , на английски е ''cage nut" http://en.wikipedia.org/wiki/Cage_nut , има доста снимки в интернет . В твоя случай ако ще ползваш такива трябва да имаш достъп отвътре на отвора за поставянето им(може би през съседен отвор пробит за тази цел) , но трябва да питаш в специализираните магазини дали има такива , успех .
nakatasan - специалист
bill47 написа:
За квадратен отвор в ламарина има специални гайки със метална скобка . Не знам как им е търговското наименование на български , на английски е ''cage nut" http://en.wikipedia.org/wiki/Cage_nut , има доста снимки в интернет . В твоя случай ако ще ползваш такива трябва да имаш достъп отвътре на отвора за поставянето им(може би през съседен отвор пробит за тази цел) , но трябва да питаш в специализираните магазини дали има такива , успех .
Батка, благодаря за инфото, ако имах достъп отзад, щях да ползвам обикновени гайки с по-голяма шайба, както беше първоначалния план, но профила е затворен и нямам достъп отзад.

Днес си купих пластмасови копчета с квадратна форма от Гарвана. Надявам стане здраво с тях и да не позволи на прозореца да мърда като е затворен, защото като вали ще стане весело :axe:

Благодаря на всички за съдействието

Тема "Дюбел за ламарина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: