Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
alonso - напреднал
Здравейте майстори :) Захванал съм се да си правя пътека в двора, та искам да ви попитам каква е технологията за лепене на тротоарни плочки. Почвата е средно мека...

За сефте ще ми е това начинание, та ще съм благодарен на по-детайлна информация. Нещо в стъпка по стъпка...
ZMeyGorianin - майстор
Няма голяма философия- по-скоро е хамалогия! Копаеш, трамбоваш,насипваш чакъл за дренаж, пясък за подравняване и нареждаш плочките с желаната фуга /аз ползвах за шаблон капачка от пластмасово шише бира, защото слагах от онези блокчета с отворите и ми трябваше по-голяма фуга/. После заливаш с разтвор от пресят пясък и цимент. Гледай да не копаеш много дълбоко, за да не се налага голям пълнеж. Плочките трябва да са на нивото на почвата ако няма да ползваш бордюри.
alonso - напреднал
Няма ли да е добре да се сложи циментова основа под плочките??
ZMeyGorianin - майстор
Добре е разбира се, но зависи от площа и заделените средства :wink:
alonso - напреднал
А каква е последователността на полагане при циментова основа? Почва - пясък - циментова основа ? Чакъл ще трябва ли в случая?
ZMeyGorianin - майстор
Тука да се изкажат специалистите! Но мисля, че ако ти е добре сбита /трамбована/ почвата можеш да изливаш направо върху нея.
rockwall - майстор
под бетона - найлон
tarlyo - специалист
В бетона - армираща скара
oho-boho - напреднал
най-здравия вариант - леене на армиран бетон, после възглавница пясък и тогава плочките, но може и да се прескочи бетонът.
valentin112 - специалист
Тук е подобна темата viewtopic.php?f=26&t=34373&p=355307&hilit=%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B0#p355307

Тема "Лепене на тротоарни плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: