• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
nеwage - специалист
Здравейте!
Проблемът е следният - къща с малки стаи, изолация на стени, тавани. В резултат спалните са херметически изолирани през зимата. Когато вътре спят двама човека, пресният въздух бързо свършва и после цяла нощ дишаме отпадъци. А е грехота да живеем до гора и да дишаме спарен въздух цяла нощ.

През лятото е лесно - прозорците са винаги отворени. Но през зимата няма как. Затова искам да вкарвам пресен ЗАТОПЛЕН въздух ОТВЪН през определен интервал нощем. Най-лесното решение е вентилатор, от този тип, но той ще вкарва леден въздух. Хрумна ми да изрежа дупка във вратата на балкона и да сложа една обикновена печка-духалка, но когато тя не работи, през нея ще нахлува студен въздух в стаята.

По настоящем оставям розетката на комина в стаята отворена, има тяга и дърпа въздух навън, но това не помага - въздухът пак остава спарен.

Давайте идеи.
ZMeyGorianin - майстор
Не знам с какво се отопляваш, но има климатици които се монтират така, че да взимат пресен въздух и/или отвън.
LazarGanev - "Велик майстор"
На Земята за рекуператори не се ли е чувало :-D. Ние тук на Луната си ги ползваме
Chefo77 - майстор
ZMeyGorianin написа:
Не знам с какво се отопляваш, но има климатици които се монтират така, че да взимат пресен въздух и/или отвън.
Обикновения климатик и да се наака, не може да ти вкара въздух отвън, без значение кой ти го монтира. Трябва си специален модел, като например Ururu Sarara на Daikin. :wink:
nеwage - специалист
Chefo77 написа:
ZMeyGorianin написа:
Обикновения климатик и да се наака, не може да ти вкара въздух отвън, без значение кой ти го монтира. Трябва си специален модел, като например Ururu Sarara на Daikin. :wink:
Въпросните климатици струват четирицифрени суми.
nеwage - специалист
LazarGanev написа:
На Земята за рекуператори не се ли е чувало :-D. Ние тук на Луната си ги ползваме
Въпросните струват четирицифрени суми. Аз не искам да купувам нова къща, а просто да я отопля :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
А, къщите на Земята четирицифрени суми ли струват? И аз искам :)
nеwage - специалист
LazarGanev написа:
А, къщите на Земята четирицифрени суми ли струват? И аз искам :)
Да, поне моята струва четирицифрена сума.
nеwage - специалист
EDI написа:
http://www.mmotors.bg/bg/products/%D0%9 ... A2-03.html виж този вариант.
Изображение
Вграден йонизатор, филтър с активен въглен... не ми звучи добре, и това ще е четирицифрено...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Как да направя печка за пресен въздух през зимата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: