• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Здравейте, предстой ми стягане на стара селска къща с глинени пдове които са се оронили и износили. Чудя се как мога да ги възстановя и да ги направя по-здрави и по-издръжливи. Става дума за 2 ри етаж, гредоред сега е измазано с червена глина и слама (може да има и други неща, но само това се вижда). Мислех си да го направя пак с глина+слама и да ползвам разтвор на калиев хлорид, а после да го мина с разтвор на водно стъкло? Някой правил ли е, може ли даде мнение или най-добре да опише процеса от до...
piron45 - майстор
Можеш да го направиш както си решил , макар че ми убягва смисъла. Водното стъкло не ми се вярва да свърши някаква работа с тая глина. А и какво очакваш от солта дето ще я слагаш ?
На твое място щях да си направя сух под, а глината ще ти бъде за изолация. Сместа от глина и слама принципно е използвана в старата технология точно за топлоизолация.
svetliopi44 - Чирак...
Едно време Римляните са си правили вилите така.
Глинен под трамбован и нивелиран и отгоре прясна говежда кръв гланцира се супер.
Ама смръднята докато отмине е кошмар , та ако искаш да си автентичен деистваи.
Благодаря за отговора, все още не съм решил как да го направя и нямам много време. В единна от темите Фло даваше препоръки да се прави с водно стъкло и калиев хлорид? Гледам че и Ленен безир се ползва за краен финиш и стягало пода, че дори със стирка се миело. Дано някой да правил така и да каже.
stivemaster - майстор
Ето ти мнението на ФЛО в един друг форум на същата тема ,жалко че в негово лице ,този форум загуби един от най изявените специалисти по бетона, които са писали тук.

Прикачен файл

1.JPG
teon - специалист
...едно време външните стените на старите кирпичени къщи и подовете им(това за един етаж на земята) се мажеха по един два пъти на годината със полу течна смес от конска/магарешка фъшкия,ПЛЯВА и глина, предварително накиснати и объркани...
ZMeyGorianin - майстор
жалко че в негово лице ,този форум загуби един от най изявените специалисти по бетона, които са писали тук.
Какво се случи?
jekasus - майстор
ZMeyGorianin написа:
жалко че в негово лице ,този форум загуби един от най изявените специалисти по бетона, които са писали тук.
Какво се случи?
Един от модове го прати в "почивка" след някакъв спор за изчисляването на кривата при топоизолации. И на мен ми е жал, че го няма заради негов по-различен поглед на строителни технологии.
ZMeyGorianin - майстор
Е, да се надяваме, че не е постоянна /почивката/!
jekasus - майстор
Тук е целия сблъсък - viewtopic.php?f=47&t=31944&p=472583#p472583
  • 1
  • 2

Тема "Под от глина и водно стъкло за селска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: