• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Fif
Здравейте!
Купих си наскоро апартамент, който по оригинално разположение е бил двустаен. Бившите собственици са го преустроили на тристаен с присвояването на всички тераси и обособяване на детска стая и спалня на мястото на първоначалната спалня.
Накратко- класическото разположение: в ляво - хола, в средата- баня и кухня (изцяло самостоятелна), в дясно - непосредствено от коридора се влиза в спалнята, а през кунята - в детската.
Молбата ми е да споделите идеи за по-практично преустройство, тъй като при тази ситуация спалнята остава доста мрачна с един прозорец на общата стена с детската, както и това, че детската стая е преходна.
А са ми необходими и детската, и спалнята.

Благодаря ви предварително! :) :wink: :roll:
ICC - специалист
А нещо чертежче, скица?
Fif
Много искам да кача скицата, но не мога! :?
Имам я в три вида - на excel, word и във формат TIFF, но последния е много голям и не става.
Ако някои знае как става, моля кажете.
Тани - модератор
Направи Tiff -a jpg или jpeg тогава ще стане!
Fif
Как???
Help-а не помага.
Благодаря!
Тани - модератор
Прати ми ги на мейла!
masteradmin - майстор
Ето снимката :)

Прикачен файл

Схема_апартамент.jpg
Схема_апартамент.jpg (125.5 KиБ) Видяна 8336 пъти
Fif
Изключително много ви благодаря за отзивчивостта и съдействието!
Страхотни сте!!!
Emerald - модератор
За преустройство в ЕПК трябва да се знаят точно носещите стени, етажа и оценка от инженер-строител каква трансформация и доколко е възможна със всяка една от стените. :?

Най-елементарното без бутане на стени (като излизам от презумпцията, че стеничката между детската и спалнята е поставяна допълнително и без проблем ще се махне) е да се обединят детската и спалнята в едно холно помещение, да се пренесе кухнята в сегашната детска като се изведе отдушника директно навън. Хола и кухня се обединяват, кухнята става детска, а хола спалня или обратно. :?
Fif
Благодаря много! :wink:

Идеята ми се струва доста интересна, но винаги съм се чудела, при общо помещение за кухнята и хола, как се справяте с миризмите от готвенето???
  • 1
  • 2

Тема "Преустройство на ЕПК апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: