Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
kam34 - специалист
Става ли Kanuf Perlfix лепило за гипскартон за шпакловане на стени :? Имам една излишна торба с която мислех да лепя гипскартон но се отказах от упражнението. Сега ми идва на ум да я използвам за шпакловка. Щом може да залепи картон за стена предполагам мога и да шпакловам грубо с нея, после мисля да я мина отгоре фино със сатен.
stivemaster - майстор
За грубо или първа ръка вземи една гипсова или варогипсова ръчна мазилка за една трета от цената на това висококачествено лепило хем и по добре ще се справиш ако ти е за сефте.
jekasus - майстор
Торбата с лепило му е излишна, какво да го прави?
kam34 мятай лепилото на стената.
stivemaster - майстор
Защото ще има грижи със сатена отгоре затова .Да я даде на някой да си свърши работата за която го дават ,а не да го влага (18 лв.) там където би свършила работа турска мазилка от 8 лв/30 кг.Ако пък реши на всяка цена да го употреби поне да грундира после резултата преди сатена .
jekasus - майстор
Тогава кажи какви грижи ще създаде? Че при турския вариант япигипс - сатенгипс грижи няма.дори го правя по тази технология вкъщи.

Прикачен файл

DSC_0449.JPG
kam34 - специалист
Именно щото е излишна и в магазина едва ли ще ми я сменят мисля да я нахлепам.
Основата е варова мазилка а не тухла и ако туй нещо е много грубо не ми върши работа.
stivemaster - майстор
Абе карай кат си почнал колега ако искаш просто грундирай след лепилото щото сатена е скапан и капризен продукт и се разтягат изключително различно с лепилото и може да има проблеми после а именно подпухване или спуквания на места на сатенения слой.Но ако не ти е толкова важно не се кахъри и карай напред.
kam34 - специалист
Лепилото го оставям за сега по нататък ще го използвам по предназначение. Шпакловах една ръка с гипсова шпакловка на Боро http://www.boro-bg.com/articles.php?ArticleGroupID=12 зелената торба. Резултата не ми харесва много и се чудя мога ли отгоре да я загладя със сатен. Имам наличен на Кнауф Сатенгипс има ли проблем да мина с него.
kam34 - специалист
Още един въпрос трябва ли да минавам вътрешните ъгли на тавана към стените с акрилен силикон. Тавана е ГК на двойна конструкция фугите са минати с фугопълнител лек на Кнауф и стъкофибърна мрежа а по ъглите хартиена лента. Шпакловано е преди две седмици и стени и таван със сатен в момента е напълно изсъхнал и няма пукнатини.

Тема "Шпакловка ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: