Отварям тази тема заради хитрата идея, която може да е полезна на плануващите нови мебели
ПРОЕКТ
смяна на стария гардероб
широк 2,53
висок 2,50
дълбок 0,60-0.65
с нов със същите размери, но висок до тавана -т.е. 2.70 м,
като новият трябва да е по-удобен за ползване и да не изисква стълби и алпинистка екипировка
в едни приятели видях преди време много хитър механизъм с който закачалките падат до удобно ниво - т.е. позволява закачалките да са максимално високо ( лостът за закачване да е на около 10см под тавана - при мен това ще е на около 2,60 от земята) и да се сваля целия с всичките дрехи по него
такова изпълнение позволява да се ползва мястото под дрехите за рафтове шкафове и т.н.
По този начин, вместо стандартен гардероб с вратички долу и рафтове горе, ще е обратно - всички дрехи за честа употреба ще са на съвсем удобна височина
току що издирих как се казва на английски джаджата - wardrobe lift
можете да гледате на воля изображения в Google
ето няколко модела
http://www.kitchensource.com/laundry/ha-1128.htm[/url]

първият, който аз видях, беше май с някаква пневматика и се спускаше плавно и мазно, без да го придържат отдолу, докато тук тези линка май са съвсем простички и могат и да паднат, ако не се придържат.
Сигурно не е проблем да се намерят и от бавничките, защото онзи си беше правен в БГ ...
някой ползва ли такова нещо ?
препоръки на производители на механизми ??
мнения ???
ПРОЕКТ
смяна на стария гардероб
широк 2,53
висок 2,50
дълбок 0,60-0.65
с нов със същите размери, но висок до тавана -т.е. 2.70 м,
като новият трябва да е по-удобен за ползване и да не изисква стълби и алпинистка екипировка
в едни приятели видях преди време много хитър механизъм с който закачалките падат до удобно ниво - т.е. позволява закачалките да са максимално високо ( лостът за закачване да е на около 10см под тавана - при мен това ще е на около 2,60 от земята) и да се сваля целия с всичките дрехи по него
такова изпълнение позволява да се ползва мястото под дрехите за рафтове шкафове и т.н.
По този начин, вместо стандартен гардероб с вратички долу и рафтове горе, ще е обратно - всички дрехи за честа употреба ще са на съвсем удобна височина
току що издирих как се казва на английски джаджата - wardrobe lift
можете да гледате на воля изображения в Google
ето няколко модела
http://www.kitchensource.com/laundry/ha-1128.htm[/url]

първият, който аз видях, беше май с някаква пневматика и се спускаше плавно и мазно, без да го придържат отдолу, докато тук тези линка май са съвсем простички и могат и да паднат, ако не се придържат.
Сигурно не е проблем да се намерят и от бавничките, защото онзи си беше правен в БГ ...
някой ползва ли такова нещо ?
препоръки на производители на механизми ??
мнения ???