Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
conrad - напреднал
Привет, имам малка панелка която много искам да преустроя...щото ми е доста тясничка. Знам, че при панела стените рядко се пипат защото може да се окажат носещи...но все пак искам мнение за това как да направя живота си малко по-широчък!

Възможно ли е на скицата дадена по-долу да зазидам едната врата към стаята, и да бутна малко от стената на коридора и да поставя врата за да се минава през кухнята. Знам че няма да е много добро решение...но нямам големи алтернативи.

Изображение
Линията в оранжево е мястото, което искам да затворя...защото сега не може да се ползва защото има врата и няма как да се поставят мебели или друго.
Линията в синьо е мястото за врата към кухнята!?

Ако имате други решения, дайте ги
fox_vt - майстор
Ако стената в синьо е по тънка от 10см събаряй смело ти така или иначе няма да я гъташ догоре а само за врата.
conrad - напреднал
Малко да продължа темата! Заиграх се на компютъра и направих няколко по-детайлни модела на малката боксониера:

Изображение

Изображение

Koe ще е най-практичното решение за усвояване на повече квадратура! Двете врати от коридора и кухнята пречат осезаемо за разположение на мебели около тях! Мислех си за заждане на едната и минаване само през втората! Други мнения биха помогнали
ozimen - специалист
Искаш да минеш през кухнята ,за да влезеш в стаята или аз не разбрах добре. :?
NeoBoss - специалист
ми най удачно ми се вижда да заградиш балкона , да направиш голямта стая хол, трапезария кухнята изнесена на балкона отделена с барплот , стаята която е сега кухнята да си я ползваш за спланя , като за удобство си направиш врата директно за банята
Frysco - специалист
Сигурен ли си че е панелна сграда?С това разпределение по скоро е ЕПК.И размерите не отговарят на номенклатурите на панелните блокове.
Иначе, както споменаха колегите, зависи колко е дебела стената на стаята откъм кухнята и коридора.

Тема "Панелка преустройство или друго практичено решение!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: