Дъщеричката ни е на 2 години и решихме да й направим детска стая.Проблемът ни обаче е че съседите отгоре са много шумни.Знаете ли за изолация,с която да постигнем максимален шумоизолиращ ефект.Благодаря преджарително
- 1
- 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
no4a
- помощник
19 мнения в "имаме нужда от вашия съвет"
Стефан
- майстор
Според мен, ако съседити са шумни, и не разбират от дума в часовете между 22 до 6 ч и от 14 до 16 ч, решението е викане на Полиция при всеки шум. Така може да се принудят да се съобразяват с останалите живущи в блока, независимо от възрастта. През останалото време за всички не е приятен излишния шум. Каквато и шумоизолация да сложите, навика от шума вси ще Ви пречи. Все ще се ослушвате къде е ежедневния шум.
masteradmin
- майстор
Правил съм експерименти и най добър ефект получих с ламперия на тавана като върху нея бях сложил 5см листа пресована вата (така че ватата да не допира тавана). Ставаше дума за денонощна компютърна зала над която живееха хора. Ефекта беше 100 %

Тани
- модератор
Има вариант , но е доста сложен . Само с изолация на тавана няма да стане защото звука се предава равномерно по цялата конструкция на сградата. но решение все пак има. Наименованието му е "Кутия в кутията" т.е. изолация на всички стени ,тавана и пода. Бих дал и линк с информация , но не знам дали е позволено.
masteradmin
- майстор
Даи линк няма проблем. Като се замисля може и да си прав.
velsi
- Почетен майстор
Струва ми се, че сте тръгнали в погрешна посока. Разсъжденията ви са абсолютно верни, но все пак хората няма да правят звукозаписно студио, нито пък тези отгоре са си направили тенекеджийски цех. Те доколкото разбирам търсят практично решение, което да им реши въпроса с ударния шум, за да са спокойни за съня и здравето на двегодишната си дъщеря.
Аз бих го направил така: 3 см стиропор залепен директно на тавана, без шпакловане, само запълване на неизбежните фуги с полиуретанова пяна и естествено дюбелиране. Отгоре конструкция от UD и CD профили захванати с пластмасови дюбели (не анкерни), а UD профилите да не опират директно в стената, а посредством някаква гумена лента. Вата на руло, 5 см, преди гипскартона, така че да не опира в стиропора, а да има междина поне 1 см.
Аз бих го направил така: 3 см стиропор залепен директно на тавана, без шпакловане, само запълване на неизбежните фуги с полиуретанова пяна и естествено дюбелиране. Отгоре конструкция от UD и CD профили захванати с пластмасови дюбели (не анкерни), а UD профилите да не опират директно в стената, а посредством някаква гумена лента. Вата на руло, 5 см, преди гипскартона, така че да не опира в стиропора, а да има междина поне 1 см.
Тани
- модератор
Velsi каква е идеята на стиропора?
А това е линк на който е изписано доста по темата и има отговори на доста подобни въпроси:
http://www.isover.bg/forum/viewforum.ph ... 93ec87bf7d[/u]
А това е линк на който е изписано доста по темата и има отговори на доста подобни въпроси:
http://www.isover.bg/forum/viewforum.ph ... 93ec87bf7d[/u]
- 1
- 2
Тема "имаме нужда от вашия съвет" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература