Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
m.mitev7 - помощник
Здравейте имам един въпрос относно последователността на нещата.

Ще слагам декоративен камък на една от стените в хола (хол с кухня обединени). Също така ще слагам ламинат и един ред плочки пред кухнята.

Въпроса ми е кое първо да сложа - подовата настилка или камъка?

По моята логика, мисля че първо трябва да сложа ламината и теракота, за да може камъка да легне върху тях (2-3 мм. над тях) и да не остава каквато и да била фуга, че да стои грозно. При другия вариант ако сложа първо камъка, а после подовата настилка там където ламината и теракота се опират на камъка сигурно трябва да се сложи някакъв перваз (като този на ламината или ако има някакъв специален?) но не зная дали няма да стои грозно.

Дайте някой съвет как е по-добре - ако пък сте виждали как стои още по-добре.
VLADO66 - майстор
Първо настилките и первазите и над тях камъка.
m.mitev7 - помощник
VLADO66 благодаря ти за отговора. А да слагам ли някакъв перваз на частта от ламината и теракота, която ляга под камъка т.к. камъка е с дебеллина може би 5 см.
dokobg - специалист
VLADO66 написа:
Първо настилките и первазите и над тях камъка.
Теоретично искам да попитам, ако пода е леко крив пода няма ли да се отрази и на тавана. В смисъл да си личи кривината в наклона на последната плочка до тавана. В тази връзка не е ли по добре да се почне от тавана и долу при връзката с ламината да се прикрие с лайсна недостатъка (ако има такъв).

За мен най-добрият вариянт е:
-мериш височината на помещението в единият край на стената и другият;
-ако няма разлика, си късметлия и почваш от пода;
-ако има разлика опъваш успоредна линия на тавана, например на 20 см от пода (давам го като пример. Правиш си изчисление да не режеш горните плочки, а да са точно до тавана) и почваш от нея нагоре за да излезе камъка точно по тавана. До пода режеш и нагласяш камъка спрямо наклона.
Последна промяна от dokobg на вт юни 11, 2013 10:49 am, променено общо 1 път.
m.mitev7 - помощник
значи, странично от моята тема...
ако лепиш плочки (защото камъка е доста релефен и даже и не малка кривина ще се скрие) със сигурност трябва да започнеш от тавана, за да може накрая ако не ти е равен пода да се скрие вече с перваза.
dokobg - специалист
Само камък ли е ? Виждал съм камък залепен на нещо като рабица в правилна форма и затова съм го определил като плочка.

Имам предвид нещо като това - http://www.baumax.bg/flyer/2013/BG-Flye ... .html#/18/ долният ляв ъгъл се вижда мрежата и това, че камъкат е залепен на мрежа с правилна форма като плочка.
Последна промяна от dokobg на вт юни 11, 2013 10:58 am, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Не може от тавана да се почне защото камъка тежи.Хубаво е да се сложи цокъл под камъка защото обира мърсотията и лесно се чисти.А ако е по-висок може да стои като декоративен елемент.
m.mitev7 - помощник
Ами не мисля, че с цокъл ще изглежда добре и затова искам да бъде отгоре до долу с камък, т.к. ще правя само една от стените.

Прикачих снимка на камъка. То всъщност е отлят и лакиран гипс, като големината на една плочка е 30х15 см. и не тежи особено много.

Прикачен файл

IMAG0128.jpg
m.mitev7 - помощник
този камък от видеото си е естествен камък и дори на самото видео се вижда, че си тежи. Така, че при него оправдано си започва от долу на горе.

Като го гледам този как оставя около 5-6 мм. от пода, май и аз така ще направя.

Тема "Последователност при поставяне на декоративен камък и под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: