Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Fender - специалист
Здравейте,
може ли малко за съвет за един гараж. Гаража е в двора на къща, едната му страна граничи с друг гараж. Изграден е тухли единички, ама много стари като преди това са били използвани на друга постройка която е блъсната. Поради тази причина стените не са много равни. Отгоре е плоча, като гаража не е измазван отвътре.

Искам по попитам за да няма влага в него и евентуално да го ползвам за склад как да го направя отвътре. Мислех си залепя стириопор на стените и да шпаклован, а тавана да го направя растерен, но не знам как се прави. Вие какво ще ме посъветвате?
mumar - специалист
Този гараж/склад няма ли под?
Fender - специалист
От долу е на замазка
VLADO66 - майстор
Ако ще правиш офис бива растер,обаче покрива на гаража трябва да ти е перфектно хидроизолиран и в гаража да няма влага.Хидроизолацията на гаража/стените/ се прави отвън.Като правило е че трябва да имаш водонепропускливо покритие над 60 см.от ниво терен.Копаеш около гаража една траншея 50-60см. дълбока ,хидроизолираш стените,насипваш с чакъл изкопа за дренаж и си ти.
Fender - специалист
Благодаря ви за съветите. И аз като се позамисля, и за гараж и за склад не ми трявба никаква топлоизолация, ще видя само да няма влага и ще хвана един цигагнин да го измаже отвътре и това е. Ама остава на заден план засега. :)

Тема "Малко идея за стар гараж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: