Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
joro39 - специалист
Е, това е моя вариант на гаражна врата и е сравнително надежна работи в този вариант повече от 10 години,дистанционното е преспособено от стара аларма.

gogo1113 - специалист
Екстра измислено. Сегашните врати не предлагат нищо по-различно - електромотор, верига, изключватели, само дизайна е друг. Схемата на работа е същата, която колегата пише, че я е реализирал още преди няколко години.
bulhomes2 - майстор
Жоро, поздравления. Би ли обяснил от какво е мотора и какво навива веригата. Видя ми се, че мотора е вътре, а веригата отива към вратата. На мен ми е любопитно и веригата от какво е (такава дълга..)
joro39 - специалист
bulhomes2 написа:
Жоро, поздравления. Би ли обяснил от какво е мотора и какво навива веригата. Видя ми се, че мотора е вътре, а веригата отива към вратата. На мен ми е любопитно и веригата от какво е (такава дълга..)
Веригите са няколко от чезе събрани и занитени в една дълга,мотора е свързан с редуктор чрез карданна връзка.
bulhomes2 - майстор
ОК. Докато си напиша поста го гледах 5-6 пъти и видях, че веригата е цяла (върти се в кръг). Мотора със спирачка ли е? А редуктора от какво е? Предполагам, че диференциал от задно предаване на кола би вършил такава работа.
joro39 - специалист
bulhomes2 написа:
ОК. Докато си напиша поста го гледах 5-6 пъти и видях, че веригата е цяла (върти се в кръг). Мотора със спирачка ли е? А редуктора от какво е? Предполагам, че диференциал от задно предаване на кола би вършил такава работа.
редуктора е червяк 20 към 1 забчатките са от 2 от чезе утре ще кача още снимки и видео по подробно.
bulhomes2 - майстор
А червяка от къде взе? Питам, защото няма магазини за такива неща. Още вднъж поздравления, щом и 10 години работи. Кажи и за мотора - какъв е? Имаш ли за вариант без ток?
joro39 - специалист
Прикачен файл:
20022011227.jpg
Прикачен файл:
20022011228.jpg
Прикачен файл:
20022011229.jpg
Прикачен файл:
20022011230.jpg
Прикачен файл:
20022011231.jpg
малко снимки за интересуващите се.
eurogas - специалист
Страхотно, преди години ми се въртеше нещо подобно в главата, много добре си го направил. :prayer:

Тема "автоматизирана гаражна врата направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: